«Dr.sikkerhet» lokker studenter til master

Et nytt doktorgradsstudie lokker nye elever til Høgskolen i Gjøvik.

«Dr.sikkerhet» lokker studenter til master

Et nytt doktorgradsstudie lokker nye elever til Høgskolen i Gjøvik.

Høgskolen i Gjøvik (HIG) kan være i ferd med å bli en spydspiss innen norsk IT-sikkerhetsutdannelse.

Det begynte i 2005 da Regjeringen bevilget fire millioner kroner til permanent etablering av Senter for informasjonssikring (SIS) hos Gjøvik Kunnskapspark ved Høgskolen i Gjøvik.

HIG har i dag både bachelor- og masterutdanning innen informasjonssikkerhet. I tillegg har de fått godkjent sitt doktorgradsstudie (PhD) i informasjonssikkerhet.

- Vi er den første høgskolen i innlandet som har fått godkjent en doktorgrad. Og vi er den eneste utdanningsinstitusjonen i Norge som tilbyr doktorgrad i informasjonssikkerhet, sier informasjonskonsulent Maria Lillemoen ved HIG til digi.no.

Hun tror høyskolens komplette tilbud på utdanning innen informasjonssikkerhet er årsak til at HIG i år opplevde 400 prosent vekst i søkere til master i informasjonssikkerhet.

I år ønsker 40 bachelorstudenter å gå videre med en master som senere kan lede til en doktorgrad i informasjonssikkerhet.

I tillegg har 20 studenter meldt seg opp til master i medieteknikk, et studie der IT også står sentralt.

- Vi merker at IT igjen begynner å bli populært og vi ser en vekst i antall studenter, forteller Lilllemoen.

I bunnåret 2003 var det virkelig krise for høyskolen med bare to nye studenter på bachelorstudiet innen dataingeniør. Dette var en markant nedgang fra toppåret i 2001 med 81 studenter.

Siden 2004 har studenttallet vært stigende igjen, og i år vokste antall studenter med ti på bachelorstudiet fra 35 til 45 nye studenter.

Men selv om tallet har vokst til 45 betyr det likevel at halvparten av studieplassene står tomme på høyskolen som i alt tilbyr 90 studieplasser på bachelornivå.

HIG har fire grunnutdanninger:

  • Bachelor i drift av nettverk og datasystemer
  • Bachelor i ingeniørfag - data
  • Bachelor i informasjonssikkerhet
  • Bachelor i programvareutvikling

I tillegg tilbyr høyskolen bachelorstudier innen teknologi i bygg, elektro, industriell design og teknologidesign og ledelse. På dette studiet opplever høyskolen kraftig interesse.

Med 140 plasser på teknologistudiene har høyskolen fått inn 142 studenter mot 136 i fjor.

Her kan du lese mer om IT-studiene ved HiG.

Til toppen