Dra på sightseeing med Google Maps

Google har utvidet selskapets karttjeneste med panoramabilder på gateplan fra flere amerikanske byer.

Dra på sightseeing med Google Maps

Google har utvidet selskapets karttjeneste med panoramabilder på gateplan fra flere amerikanske byer.

Konkurransen mellom karttjenestene på nettet gjør at tjenestene stadig får utvidet funksjonalitet. Tidligere denne uken introduserte Microsoft bedre 3D-gjengivelser av mange bygninger i selskapets Live Search Maps-tjeneste. Tirsdag var det Googles tur til å annonsere nyheter.

John Hanke, direktør for Google Earth & Maps fortalte tirsdag om nyhetene Street View og Mapplets i Google Maps.

Street View har dukket opp som en ny knapp i Google Maps og viser i første omgang et kamerasymbol over fem amerikanske byer eller områder: San Francisco Bay Area, New York, Las Vegas, Denver og Miami. Dette skal snart utvides med flere storbyer.

I mange av disse byene har Googles leverandører tatt panoramabilder fra gateplanet. I kartet er disse gatene markert med blå streker. Ved å klikke på dem, åpnes en nytt vindu over kartet. I dette vinduet kan brukeren panorere horisontalt 360 grader og zoome inn på detaljer. Google er riktignok ikke først med å gjøre dette. Ifølge Reuters lanserte Amazon.coms A9.com-tjeneste en tilsvarende funksjonalitet, BlockView, allerede tidlig i 2005. Tjenesten dekket drøyt 20 amerikanske byer. Men tjenesten ble lagt ned igjen i september i fjor.

I tillegg har Microsoft siden slutten av 2005 tilbudt visning i fugleperspektiv («birds-eye») fra flere store, amerikanske byer i selskapets karttjenester.

    Les også:

Golden Gate Bridge sett fra Marine Drive

Las Vegas Boulevard sett mot syd

Google Mapplets er på sin side et nytt verktøy for både utviklere og konsumenter. Dette gjør det mulig for tredjepartsutviklere å lagre miniapplikasjoner som kan vises i Google Maps, omtrent på samme måte som Google Gadgets vises på iGoogle-tjenesten.

Mapplets kan inneholde mange typer informasjon, Google foreslår alt fra lister over boliger til leie til data over kriminaliteten, samt verktøy for å måle avstander.

Sluttbrukerne kan deretter velge fra et voksende utvalg av Mapplets som de ønsker skal vises på direkte på kartet. Mer informasjon om hvordan dette gjøres, finnes på denne siden.

Til toppen