Drahjelp fra eierne ga god start for Avanade

Et ferskt konsulentselskap eid av Microsoft og Accenture har fått en god start.

Drahjelp fra eierne ga god start for Avanade

Et ferskt konsulentselskap eid av Microsoft og Accenture har fått en god start.

I fjor sommer etablerte Avanade sitt norgeskontor. Selskapet er eid av konsulentselskapet Accenture og programvaregiganten Microsoft i fellesskap. Selskapet fokuserer utelukkende på leveranse av konsulenttjenester med utgangspunkt i Microsofts teknologi og produkter.

Selskapet ble stiftet 30. juli i fjor og har allerede rukket å ansette 10 nye i tillegg til de 28 som ble overført fra Accenture når selskapet ble stiftet. De overførte var alle engasjert på løpende prosjekter, slik at selskapet fikk en enkel start. De nyansatte kommer alle fra andre selskaper enn Accenture.

Til å begynne med har ikke Avanade stått helt på egne ben, har holdt seg godt fast i skjørtekanten til moderselskapet.

– Per dags dato er vi underleverandør til Accenture på alle våre prosjekter, men vi har egne prosjekter i vår pipeline sier Trond Moberg, administrerende direktør i Avanade Norge til digi.no. Han er nøye på å presisere at selv om Avanade er underleverandør, er de med i prosessen mot kunden fra starten av.

Blant selskapene og organisasjonene Avanade jobber med finner vi kjente navn som Altinn, Jotun, Norwegian og advokatselskapet Simonsen Føyen.

I motsetning til moderselskapet Accenture, satser Avanade også på infrastrukturtjenester. De gjør blant annet Active Directory, Exchange og Windows XP/Vista oppgraderingsprosjekter i konkurranse med andre norske systemintegratorer.

På sikt håper selskapet å ha en andel på 20 til 30 prosent av sine ansatte med fokus på infrastruktur. Det er tilsvarende andel som selskapet har internasjonalt. Allikevel er det utviklere selskapet er ute etter nå som de er på jakt etter 10 nye ansatte i år.

– Vi er ute etter 10 mann til og tilsvarende antall neste år. Som alle andre, er vi ute etter de topp 10-20 prosentene innen sitt felt, sier Moberg til digi.no.

I denne omgangen er selskapet ute etter utviklere med to til fem års erfaring. Moberg mener at de er godt dekket opp av konsulenter med flere års erfaring og at de er mer ute etter folk på juniornivå akkurat nå.

Avanade har også sikret seg sin andel av de attraktive studentene fra NTNU i Trondheim. Til høsten begynner fem studenter hos selskapet etter en aktiv rekruttering og en vellykket sponsing av Microsofts Imagine Cup program for studenter.

Til toppen