Drahjelp til Nextgentel fra forrige eier

Netcom-avtale åpner for tusener av nye kunder.

Drahjelp til Nextgentel fra forrige eier
Telio-sjef Eirik Lunde får drahjelp til å nå opptil 4000 nye kunder. Bilde: Per Ervland

Telio forteller i en pressemelding at deres datterselskap Nextgentel vil levere fiber til alle butikker og kontorer til TeliaSonera i Norge, blant dem alle Netcom-butikkene.

Formelt dreier avtalen seg om at TeliaSonera Norge skal ta i bruk fiberutgaven av Nextgentel-produktet DataNet, et virtuelt bedriftsnett – «IP VPN» – solgt under slagordet «tjenestegaranti og høy sikkerhet».

Dette nettet skal stå ferdig i løpet av første kvartal. Det skal dekke 65 steder, hvorav 60 er i Norges største handlesentra.

Avtalen vil gi Nextgentel anledning til å tilby konkurransedyktige fiber-tjenester til andre potensielle kunder i de samme handlesentra. Nextgentel tror det kan dreie seg om 5000 til sammen, hvor av 4000 ikke har et kundeforhold til Nextgentel fra før.

Avtalen legger dermed et grunnlag for at Nextgentel kan øke sitt nåværende kundegrunnlag blant norske utsalgssteder med opptil 20 prosent, fra dagens 20 000.

Dette er drahjelp fra selskapets forrige eier. Telio varslet i desember 2012 at de ville kjøpe Nextgentel fra TeliaSonera. Kjøpet ble fullført et par måneder seinere.