BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dramatisk bedre antivirus til Microsoft Exchange

Microsoft har utgitt Service Pack 1 til sin Exchange 2000 mail-server. - Et nytt antivirus-grensesnitt betyr en helt ny hverdag for virusvernere, sier Steinar Wigtil i Norman.

27. juni 2001 - 11:17

Service Pack 1 for Exchange 2000 er tilgjengelig for gratis nedlasting fra Microsofts nettsted. Den viktigste nyheten for de fleste er antakelig det nye programmeringsgrensesnittet for virusskannere, kalt VSAPI 2.0. Grensesnittet gjør det mulig for virusvernere å levere løsninger som er langt mer effektive og enklere å administrere enn tilfellet er i dag.

- Det har vært et stort problem med Exchange at man ikke har hatt et ordentlig grensesnitt mot antivirus, sier utviklingssjef Steinar Wigtil i Norman til digitoday.no.

Microsoft har samarbeidet med Norman og en rekke andre antivirusselskaper i utviklingene av grensesnittet. Resultatet er svært tilfredsstillende, mener Wigtil.

- Nå har vi det vi trenger. Det vil bli en helt ny hverdag og helt nye forhold. Hele bransjen har ventet på dette.

Noen av selskapene, blant dem Symantec, Trend Micro, Panda Software og Network Associates (McAfee) kunngjør oppgraderinger samtidig med service-pakken for Exchange. Norman er blant dem som har informert Microsoft om at en oppgradering vil foreligge innen 60 dager.

Ytelse, skalerbarhet, regelbasert håndtering av innhold og vedlegg, samt enklere drift er blant forbedringene virusselskapene beskriver for sine nye Exchange-produkter. Alle inngående e-post sjekkes før den når brukeren, og all utgående e-post sjekkes før den forlater serveren. Skalerbarheten har sammenheng med at Exchange 2000 med Service Pack 1 er sertifisert for Windows 2000 Datacenter. Exchange kan kjøres på klynger med opptil fire noder, og det nye antivirusgrensesnittet gjør at oppgradert virusvern følger helt med.

Service Pack 1 omfatter også klienten Outlook 2002. Microsoft anbefaler at de som installerer Service Pack 1 også fordeler Outlook 2002 til sine brukere, blant annet for å oppnå et så effektivt virusvern og vedleggshåndtering som mulig. Den nye klienten har egne ordninger for å skanne ut- og inngående vedlegg, og varsler brukeren når et fremmed program prøver å lese adresseboka.

Blant de øvrige forbedringer i Service Pack 1, er en veiviser som forenkler arbeidet med å samle atskilte e-post-tjenere til én tjener, og en "Mailbox Manager" som lar driftsfolkene sette regler for lagring og sletting av meldinger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.