Dramatisk bedre kodekvalitet i Linux

Det siste halvåret er kodekvaliteten i Linux-kjernen dramatisk forbedret, viser en undersøkelse fra Coverity.

Det siste halvåret er kodekvaliteten i Linux-kjernen dramatisk forbedret, viser en undersøkelse fra Coverity.

Coverity er kjent for sine verktøy som analyserer kildekode for å avdekke feil. I juli gjennomførte selskapet en analyse av kildekoden til Linux-kjernen 2.6.12. En sammenlikning med en tilsvarende analyse i desember i fjor av Linux-kjernen 2.6.9 viser en dramatisk forbedring.

I desember ble det oppdaget seks alvorlige feil, og 985 småfeil. I juli er det ingen alvorlige feil igjen. Antall småfeil har økt med 2,3 prosent til 1008, mens antall kodelinjer har økt med 4,7 prosent til 6,03 millioner. Det innebærer en liten reduksjon i feiltettheten, fra 0,17 til 0,16 feil per tusen linjer kode.

Ifølge Andrew Morton som leder vedlikeholdsarbeidet for Linux-kjernen 2.6, kan elimineringen av alle kritiske feil føres direkte tilbake til analysen og assistansen fra Coverity.

– Versjon 2.6.12 av Linux-kjernen inneholder mange fikser i forhold til versjon 2.6.9, som følge av analysen til Coverity. Jeg setter pris på det faktum at Coverity nå kan slå fast at kjernen er fri for alvorlige feil, og at vi nå har muligheten til å hindre tilsvarende feil fra å krype inn i kjernen, sier han i en pressemelding.

Coverity-sjef Seth Hallem mener kvalitetsforbedringen er dramatisk. Feilene som er konstatert i 2.6.12, er primært i ikke-kritiske drivere. Hallem lover en full gjennomgang av analysen på Linux World i San Francisco 9. august.

Tabellen nedenfor oppsummerer undersøkelsen:

Til toppen