BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Dramatisk endring

Evry forventer 150 millioner mobilbanktransaksjoner i år.

Stadig flere bruker mobilen til å sjekke bankkontoen og til å betale regninger. Det er positivt for Evry - som leverer løsninger til en stor del av norske banker.
Stadig flere bruker mobilen til å sjekke bankkontoen og til å betale regninger. Det er positivt for Evry - som leverer løsninger til en stor del av norske banker. Bilde: Swish
23. okt. 2013 - 08:06

Det blir stadig vanligere å bruke mobilbanken til å gjennomføre banktransaksjoner. Det er godt nytt for IT-giganten Evry, skriver Dagens Næringsliv onsdag. Selskapet har nemlig betydelig vekst på leveranser av slike løsninger til sine kunder i finansbransjen.

Evry leverer mobil-bank løsninger til både Handelsbanken, Sparebank 1 og en rekke andre norske banker.

Bare i 2013 forventes det at hele 150 millioner transaksjoner vil bli gjennomført fra mobile enheter, en dobling fra i fjor og en vekst på 2900 prosent fra 2010. Men det er fremdeles i nettbanken det store grosset av transaksjoner finner sted – der er det ventet mer enn 2 milliarder transaksjoner i år. Det melder Dagens Næringsliv.

Dette er tall som gleder Evry-sjef Terje Mjøs.

– Vi ser en dramatisk endring i brukeradferd. Nettbankveksten stabiliseres, og mobilbank har en voldsom vekst, sier toppsjefen som tirsdag kunne vise til en inntektsvekst på 12 prosent fra bank-kundene sine i tredje kvartal.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.