Dramatisk fall i Playstation-salget

IT- og elektronikk-giganten Sony sliter tungt, for Playstation 2 begynner å bli gammel.

IT- og elektronikk-giganten Sony sliter tungt, for Playstation 2 begynner å bli gammel.

Sony la i dag morges frem tall for andre kvartal som viser et fall i salget fra samme kvartal i fjor - 1,6 billioner yen, mot 1,72 billioner i samme periode i fjor.

Det ga et resultat på kun 1,1 milliarder yen (67 millioner kroner), mot 57,2 milliarder i samme periode i fjor. Driftsresultatet falt fra 51,9 milliarder til 16,7 milliarder. Det var ventet et nettoresultat på 500 millioner yen, mens driftsresultatet var ventet å ende på 19 milliarder yen.

Blant verst rammede områdene er salget av Playstation og dataspill, som falt med 18 prosent. Dette skal skyldes at Playstation 2 begynner å bli gammel sammenlignet med de beste PCene og Microsoft Xbox - Playstation 2 kom i salg i mars 2000 i Japan.

    Les også:

Antall solgte maskiner i andre kvartal endte opp til 2,65 millioner maskiner, et falt på hele 42 prosent fra annet kvartal i fjor.

Men det er ikke klart om den mer moderne Microsoft Xbox selger tilsvarende mer. Noe av av fallet kan skyldes SARS-viruets generelle dempende effekt på Asia.

Også salget av Sonys datamaskiner - Vaio-serien og Clie lommemaskiner faller også sterkt. Her er det konkurransen fra Sør-Korea og Kina som virker inn.

Også inntektene fra spillefilmer endte ned 13 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. For i år mangler Sony en Spiderman-film.

Til toppen