RESULTATERFINANS

Drastisk nedgang i USA for nettmeglerne

I en fersk undersøkelse slås det fast at nedgangen på Nasdaq har skremt vekk mange investorer og tradere.

Oddmund Grøtte
28. mars 2001 - 13:59

20 prosent av de amerikanske husholdningene har stoppet aktiviteten i aksjemarkedet i løpet av det siste halve året, skriver Marketwatch. 800.000 online-kontoer har siden august ikke vært i bruk. Totalt var det i mars 3,7 millioner tradingkontoer, ned fra 4,5 for seks måneder siden. Kundene som forut før august i fjor gjennomførte mindre enn seks transaksjoner er de som har sluttet å handle. Disse har ikke stengt kontoen, men har rett og slett ikke brukt den.

Samtidig slår undersøkelsen fast at flesteparten av kundene benytter flere nettmeglere. I snitt hadde hver kunde konto hos tre forskjellige nettmeglere.

Ifølge undersøkelsen skyldes dette at kundene bruker forskjellige meglere til vidt forskjellige oppgaver: En nettmegler kan ha gode analyser, mens en annen nettmegler har lav kurtasje.

Ifølge månedsstatistikken fra Oslo Børs har de to store uavhengige nettmeglerne her hjemme, Stocknet - Aston Securities ASA og Net Fonds ASA, vist en flat utvikling i samme periode.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.