Dressmart.tom for penger

Det svenske e-handelsselskapet Dressmart.com er tom for penger. Selskapet, som skulle leve av å selge dresser og klær over nettet kan få samme skjebne som boo.com.

Det svenske e-handelsselskapet Dressmart.com er tom for penger. Selskapet, som skulle leve av å selge dresser og klær over nettet kan få samme skjebne som boo.com.

Et av de mest profilerte, svenske e-handelsselskapene, Dressmart, har problemer. Selskapet har ekspandert nærmest manisk til åtte land, i løpet av veldig kort tid.
Les mer om Dressmart:
Dressmart kjøper klesagentur
Humorkonge åpnet nett-skjortebutikk
De tidligere svært så villige risikokapitalistene er ikke lenger så villig til å la sine penger gå inn i kassa hos Dressmart, og eneste mulighet for at selskapet skal overleve er gjennom en reorganisering av gjeldsmassen. Det melder den svenske nettjenesten Vision.


- Ekspansjonsstrategien er bygget på gjentatte refinansieringer i risikokapitalmarkedet. Men i løpet av våren har det blitt langt vanskeligere for e-handelsselskap å få risikokapital, sier Christian Jansson, styreformann i Dressmart til Vision.

Robert Hultman, informasjonssjef i Dressmart sier til den svenske nettavisen at de i løpet av våren har vært i kontakt med mulige samarbeidspartnere, alliansepartnere og eventuelle investorer som kunne stå klar med frisk kapital. Dette har selskapet ikke lykkes med.

Selskapet har opparbeidet seg en betydelig gjeldsmasse som man rett og slett har mistet kontrollen over. Denne gjelden må vekk, eller reforhandles, skal selskapet fortsette.

Det er dette arbeidet selskapets advokater nå skal utføre, samtidig kommer selskapets eiere sikkert til å finne nye investorer. Hvis ikke dette lykkes kan kreditorene begjære selskapet konkurs.

Uansett, Vision skriver at selskapets omsetning har hatt en positiv utvikling den siste tiden. Tidligere har det blitt hevdet at Dressmart skulle vise lønnsomhet i løpet av siste kvartal 2001. Dette målet ser nå ut til å være fjernt i horisonten.

Til toppen