DrinkOrDie-pirat går i fengsel

En av dem som ble huket da politi over hele verden aksjonerte mot warez-pirater, må nå i fengsel. 33 måneder og to års oppfølging er straffen.

En av dem som ble huket da politi over hele verden aksjonerte mot warez-pirater, må nå i fengsel. 33 måneder og to års oppfølging er straffen.

35 år gamle Barry Erickson jobbet en gang i tiden for sikkerhetsselskapet Symantec.

Der fikk han tilgang på lanseringsklar programvare, som han videresendte til sine venner i det internasjonale piratnettverket DrinkOrDie, som fjernet kopibeskyttelse og serienummer-sikringer, og sendte programvaren ut på nettet.

Les også:


Erickson er en av minst 70 personer som fikk besøk av warez-politiet i desember ifjor, og Erickson må betale med 33 måneder i fengsel, skriver Newsbytes.


Også norske pirater fikk besøk av "onkel", i den internasjonalt koordinerte aksjonen, kalt Operation Buccaneer. Det er blitt hevdet at flere høystående medlemmer av DoD er norske, uten at verken politi eller pirater har ønsket å bekrefte dette offentlig.

Piratene opererer nettverk av ftp-servere rundt omkring i verden, og der utveksles alt fra filmer og musikk til programvare.

Det er sjelden mye penger å hente på virksomheten, og de langt fleste vil hevde de gjør det av helt andre grunner. Det er forbundet med mye prestisje og kredibilitet innad i miljøet, om en er den første til å skaffe eller cracke et nytt program.

Til toppen