BEDRIFTSTEKNOLOGI

Test: Diamond Multimedia Viper V550

Driverne svært avgjørende for hastigheten

digi.no har testet enda et Nvidia Riva TNT-basert grafikkort for å se hvor stor produsentens forskjellige implementasjoner av Nvidia-brikken har for ytelsen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. nov. 1998 - 12:46
Diamond Multimedia Viper V550. <i>Foto:  Harald Brombach</i>
Diamond Multimedia Viper V550. Foto:  Harald Brombach

Etter at digi.no for to uker siden testet Creative Labs sitt Graphics Blaster Riva TNT-kort, har vi fått tak i et tilsvarende kort fra Diamond - Viper V550. Kortene er på papiret så godt som like, men av erfaring vet vi at de forskjellige produsentenes implementasjon av grafikkbrikkene kan ha stor betydning.

Vi kjørte derfor Diamond-kortet gjennom nøyaktig de samme testene som vi brukte på Creative-kortet, det vil si 3Dfx sin Wizmark, Incoming Gameindex, samt Business Graphics WinMark og High-End Graphics WinMark fra WinBench 98. Resultatet kan sees i tabellen nedenfor.

Kort/test Creative Labs Graphics Blaster Riva TNT Diamond Multimedia Viper V550 (original driver) Diamond Multimedia Viper V550 (ny driver)
Wizmark 42.521 45.984 45.984
Incoming 68,21 48,84 65,73
Business Graphics WinMark 172 177 177
High-End Graphics WinMark 223 226 226

(Alle testene er gjort ved en skjermoppløsning på 1024 x 768 punkter med 16 bits fargedybde ved maksimal vertikal oppdateringsfrekvens - hvis testen støtter dette. Ellers er det brukt maksimalt støttet oppløsning.)

I våre tidligere tester av grafikkort (se pekere i margen til høyre), har vi stort sett brukt de medfølgende driverne når vi har testet kortene. Så også i dette tilfellet, men fordi Viper V550 fikk såpass mye dårligere resultat enn Creative-kortet i Incoming-testen, prøvde vi også kortet med den nye driveren som var tilgjengelig. Dette hadde stor betydning for nettopp Incoming-testen, mens resultatene forble uforandret i de andre testene.

Driveren som fulgte med Viper V550 var fra august i år. Utviklingen av mer effektive drivere foregår hele tiden og alt tyder på at driveren som fulgte med Creative-kortet var en mer moderne driver, siden forskjellen i resultatene jevnet seg mye ut etter at vi installerte den nye driveren til Viper-kortet.

Alt i alt er forskjellen mellom de to kortene liten, i hvert fall ikke større enn at de driverne som til enhver tid finnes, vil ha størst betydning for hvilket kort som gjør det best i hver av testene. Det som derfor bør være avgjørende er prisen.

Den norske prisen for Diamond Viper V550 er ennå ikke klar, siden kortet vi testet foreløpig skal være det eneste som finnes her i landet. Men i USA koster kortet 200 dollar, mot 170 dollar for Creative Labs Graphics Blaster Riva TNT. Veiledende pris i Norge er for det sistnevnte kortet er 1695 kroner. Antakelig vil prisen for Diamond-kortet være nærmere 2000 kroner.

Kortet vi testet var AGP-utgaven. Kortet finnes også i en PCI-utgave. Peker til testen av Creative Labs Graphics Blaster Riva TNT finner du nedenfor.

Les også:

Mye ytelse til en billig penge

 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.