DRM-fri musikk snart en realitet

DRM-fri musikk snart en realitet

Sjef for musikkdatabasen GraceNote, Ty Roberts, mener at DRM-sperren snart vil være historie.

Mandag før påske opplyste plateselskapet EMI at hele deres musikkatalog skal selges uten kopisperre på iTunes, som er Apples musikkbutikk på nettet. Avgjørelsen vil også gjelde EMIs musikk som selges i andre nettbutikker.

Kulturminister Trond Giske er glad for avgjørelsen, og mener nå at alle plateselskaper bør fjerne kopisperren som skaper hindringer for avspilling av digital musikk.

Direktøren for GraceNote, Ty Roberts, sa under en konferanse i Beverly Hills, at DRM-fri musikk er en realitet innen et halvt år, skriver Ars Technica.

Han mener at det som skjer på musikkområdet, også vil ha innlytelse på andre former for digitalt innhold. Norsk filmbransje er blant andre aktører som vil kutte ut kopisperren.

    Les også:

GraceNote skal være den største musikkdatabasen i verden, og er den samme databasen både Sony og Apple bruker til sine musikkbutikker. Teknologien brukes i alle former for medieavspillere.

Roberts og Paul Jessop fra RIAA, Recording Industry Association of America, erkjente at DRM er en flaskehals for forbrukerne, og mangel på interoperabilitet mellom de forskjellige formater skader industrine.

I Danmark blir 10.000 danske artisters musikk solgt over nettet uten DRM.

Til toppen