Drøfter NSA-reformer med spionsjefene

Obama holdt råd i Det hvite hus.

Drøfter NSA-reformer med spionsjefene
Reformer i amerikansk overvåkning kommer til å bli kunngjort i en tale president Barack Obama skal holde til landets innbyggere senere i januar. Bilde: Win McNamee/Getty Images/All Over Press

President Barack Obama møtte onsdag sjefene for de amerikanske etterretningsorganisasjonene som ledd i arbeidet med å reformere NSA etter avsløringene til Edward Snowden.

    Les også:

Obama møtte sjefene for CIA, NSA, FBI og den samordnende direktøren for etterretning i Det hvite hus. Også visepresident Joe Biden og justisminister Eric Holden deltok.

Obama arbeider med planer om å bedre kontrollen over NSA, som har ansvaret for USAs elektroniske overvåking over hele verden. Utfordringen blir å balansere behovet for nasjonal sikkerhet med retten til privatliv.

Obamas medarbeidere sier at han brukte mye tid under juleferien på Hawaii til å vurdere nye restriksjoner på NSAs virksomhet etter at Snowden avslørte hvordan organisasjonen virker.

Han vil etter planen legge fram sine forslag til reformer i løpet av få uker, og iallfall før han holder sin tale om rikets tilstand 28. januar. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: