Drømmeboks for TV-slaver i salg i Norge

Her er drømmeboksen for alle norske TV-slaver. Har du 15.000 kroner til overs, så kan du kjøpe følgende vidunder.

Mulighetene til å ta opp video på harddisk har vært på markedet i USA i lengre tid, men det er først nå produkter tilpasset den europeiske TV-standarden PAL har begynt å komme i salg.

Panasonic har allerede gått et skritt videre og er den første produsenten som får følgende drømmeboks i salg i Norge. Deres DMR-HS2 har nemlig i en og samme boks både en harddiskbasert video-opptaker og en DVD-brenner. Prisen på 15.000 kroner er litt i det friskeste laget for mange, men maskinen peker vei mot en type maskin som raskt vil bli billigere i årene fremover.


Du kan selvfølgelig nøye deg med å ta opp video på en overskrivbar DVD-plate, men denne gir andre fordeler. Her er hva du kan gjøre:

DMR-HS2 kan ta opp inntil 52 timer på harddisk, og inntil 12 timer på en 9,4GB dobbelsidig DVD-RAM-plate. Du kan også ta opp på vanlige innspillbare DVD-plater. Det kan i tillegg kopieres fra harddisk til en DVD-RAM disk med inntil 12 ganger normal hastighet . For eksempel kan et en-times program kopieres på ca. fem minutter.

DMR-HS2 har også en PC Card-stasjon, som gjør at du kan kopiere inn JPEG-bilder som er tatt med et digitalt stillkamera. Boksen har i tillegg DV-inngangen gjør det mulig å spille inn fra et DV-kamera uten kvalitetstap.

Opptak/avspilling-prosessen har går så raskt at du kan ta opp mens du ser på et annet program samtidig. Du kan deretter begynne å se på opptaket, selv om det ikke er ferdig.

Her kan du lese mer om Panasonic DMR-HS2

Til toppen