Drømmejobben glipper uten nettverk

Det er viktig å ha de rette kontaktene skal man få drømmejobben. Rekrutteringsekspert Ragnhild Staff mener fremtidens jobbtapere er de som ikke utnytter nettverket sitt.

- Svært mange attraktive jobber dukker aldri opp som stillingsannonser i avisene. Det er en trend at de populære jobbene formidles gjennom nettverk, sier daglig leder Ragnhild Staff i rekrutteringsselskapet Total Consult til den oppdragsfinansierte nyhetstjenesten NewsWire.

Også Aetats markedsdirektør Odd-Erik Marthinsen ser en trend hvor de mest spennende jobbene besettes via nettverk, og tror at dette vil øke i fremtiden.

Mens offentlige stillinger må lyses ut, kan aktører i det private næringsliv fritt velge den rekrutteringsformen de vil. Ifølge NewsWire registrerer aetat hvert år i underkant av en halv million utlyste stillinger, inkludert vikariater og deltidsjobber. Etaten regner med at det reelle tallet er en god del høyere.

Ragnhild Staff mener at mange har et bevisstløst forhold til nettverket sitt.

- Alle har et nettverk, og de fleste har et sterkere nettverk enn de tror. Nettverket består av alle nåværende og tidligere kolleger, slektninger, venner, venners venner, sangkoret, sjakklaget og foreldregruppen.

Hun sier at bruken av rekrutteringsbyråer har eksplodert de siste årene.

Total Consult oppfordrer alle - også de over femti - til å bruke nettverket sitt når de leter etter ny jobb.

Til toppen