BEDRIFTSTEKNOLOGI

Drømmeskjerm for de kresne

Ny Eizo-modell med fabelaktig oppløsning og størrelse.

Eizo DuraVision FDH3601
Eizo DuraVision FDH3601 Bilde: Eizo
31. aug. 2011 - 08:24

Eizo Nordic kunngjorde denne uken at den 36,4 tommer store pc-skjermen DuraVision FDH3601 kommer på markedet i november. Skjermen har 4K x 2K-oppløsning, noe som tilsvarer 4096 x 2160 piksler eller mer enn fire ganger full HD.

Skjermen er utstyrt med to dual-link DVI-D-kontakter og to DisplayPort-kontakter, noe som gjør at den kan kobles til opptil fire datamaskiner på en gang. Skjermen har en «picture-by-picture»-funksjon som gjør at signalene fra to av kontaktene kan vises på en gang.

DisplayPort-kontaktene støtter visning av opptil 10 bit, noe som gjør det mulig for skjermen å vise 1,07 milliarder samtidige farger fra en 16-bits oppslagstabell.

Skjermen leveres med en teknologi, Digital Uniformity Equalizer, som skal kompensere for unøyaktigheter i lysstyrken og fargemetning som ifølge Eizo karakteriserer alle LCD-paneler.

Bakgrunnsbelysningen er kvikksølvfri og LED-basert. Skjermen har en sensor som registrerer om brukeren er tilstede, og som sørger for automatisk veksling mellom hvilemodus og normal drift.

Skjermen har en responstid fra grått til grått på 8 millisekunder. Den leveres med fem forhåndsinnstillinger for lysstyrke, fargetemperator og gamme, hvorav tre kan konfigureres av brukerne.

Skjermens stativ kan justeres i 100 millimeter i høyden, bikkes 25 grader og dreies 344 grader. Den kan også demonteres fra stativet og settes på en VESA-kompatibel arm eller veggoppheng.

En innebygd USB-hub med to utganger, er også inkludert. Noen norsk pris på skjermen er ikke oppgitt, men veiledende pris i Japan er 2,88 millioner yen, drøy 200 000 norske kroner.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.