BEDRIFTSTEKNOLOGI

Drømmeskjerm for de kresne

Ny Eizo-modell med fabelaktig oppløsning og størrelse.

Eizo DuraVision FDH3601
Eizo DuraVision FDH3601 Bilde: Eizo

Eizo Nordic kunngjorde denne uken at den 36,4 tommer store pc-skjermen DuraVision FDH3601 kommer på markedet i november. Skjermen har 4K x 2K-oppløsning, noe som tilsvarer 4096 x 2160 piksler eller mer enn fire ganger full HD.

Skjermen er utstyrt med to dual-link DVI-D-kontakter og to DisplayPort-kontakter, noe som gjør at den kan kobles til opptil fire datamaskiner på en gang. Skjermen har en «picture-by-picture»-funksjon som gjør at signalene fra to av kontaktene kan vises på en gang.

DisplayPort-kontaktene støtter visning av opptil 10 bit, noe som gjør det mulig for skjermen å vise 1,07 milliarder samtidige farger fra en 16-bits oppslagstabell.

Skjermen leveres med en teknologi, Digital Uniformity Equalizer, som skal kompensere for unøyaktigheter i lysstyrken og fargemetning som ifølge Eizo karakteriserer alle LCD-paneler.

Bakgrunnsbelysningen er kvikksølvfri og LED-basert. Skjermen har en sensor som registrerer om brukeren er tilstede, og som sørger for automatisk veksling mellom hvilemodus og normal drift.

Skjermen har en responstid fra grått til grått på 8 millisekunder. Den leveres med fem forhåndsinnstillinger for lysstyrke, fargetemperator og gamme, hvorav tre kan konfigureres av brukerne.

Skjermens stativ kan justeres i 100 millimeter i høyden, bikkes 25 grader og dreies 344 grader. Den kan også demonteres fra stativet og settes på en VESA-kompatibel arm eller veggoppheng.

En innebygd USB-hub med to utganger, er også inkludert. Noen norsk pris på skjermen er ikke oppgitt, men veiledende pris i Japan er 2,88 millioner yen, drøy 200 000 norske kroner.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.