OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Dropbox satser hardere på å bli et nyttig arbeidsverktøy – lanserer «Spaces»

En funksjon som lar deg søke etter fraser i tekst på tvers av alle dokumentene er blant nyhetene i Dropbox Spaces.
En funksjon som lar deg søke etter fraser i tekst på tvers av alle dokumentene er blant nyhetene i Dropbox Spaces. Foto: Dropbox
26. sep. 2019 - 08:56

Dropbox er mest kjent som en populær skytjeneste som lar personer og bedrifter lagre filer og innhold, men nå satser tjenesten på å utvide repertoaret sitt. Det skal de gjøre med et nytt initiativ kalt Dropbox Spaces.

Dropbox Spaces er en satsing som er ment å heve skytjenestens funksjon som et nyttig arbeidsverktøy, utover det å fungere som en tjeneste for oppbevaring av filer.

Smart arbeidsrom

Fremstøtet beskrives som et «smart arbeidsrom» og byr på en rekke funksjoner som skal hjelpe brukere med å få utført arbeid, få orden i sakene sine og legge til rette for mer effektivt samarbeid med andre.

Blant annet vil Spaces samle lokale filer og skyinnhold, slik at for eksempel PowerPoint-dokumenter kan lagres på samme sted som Google Dokumenter.

Spaces skal også gjøre det enklere å få rask tilgang til innholdet du trenger, blant annet gjennom en AI-basert bildesøkfunksjon som lar brukeren finne frem bilder kun ved å søke etter innholdet i bildene. Denne funksjonen skal allerede være lansert til Dropbox Professional og Business.

En kommende søkefunksjon vil også gjøre det mulig å søke etter nøkkelfraser i tekst på tvers av alle filene for å finne frem til det du trenger uten å måtte huske den aktuelle filen eller mappen. 

Fokus på prioriterte prosjekter

Det vil også bli mulig å stjernemerke filer og mapper som man bruker hyppigst for å gjøre disse kjapt tilgjengelige, og en funksjon kalt Dropbox Binder lar deg samle alle Dropbox-filer, inkludert bilder, PDF-filer, skydokumenter og mer i en «ringperm» som man kan velge å gjøre offentlig og dele med teamet.

Spaces skal også gi deg mulighet til å bringe prioriterte prosjekter til topps slik at man kan fokusere på den mest relevante team-aktiviteten, og en ny AI-funksjon skal komme på plass for å automatisk foreslå det innholdet du til enhver tid trenger.

Noen av Spaces-funksjonene er allerede på plass, mens andre vil komme etter hvert. Alle detaljene finner du på Dropbox-bloggen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.