Dropp kartene, naviger blant flyfoto

Kommende navigasjonsenheter kan utstyres med skråfoto i stedet for kart.

Dropp kartene, naviger blant flyfoto

Kommende navigasjonsenheter kan utstyres med skråfoto i stedet for kart.

Norske Blom står bak en ny løsning som gjør det mulig å navigere blant skråstilte flyfoto fra større byer, i stedet for å få ruten tegnet opp på et kart. Navigasjonsløsningen kalles 3D PhotoNav og er tatt i bruk av to spanske leverandører av håndholdte navigasjonsenheter.

Ifølge Blom vil brukerne av løsningen kunne se det samme på skjermen som i miljøet man beveger seg i, noe som skal gi brukeren en følelse av å navigere i en reell 3D-verden. Dette skal gi en bedre forståelse av området en befinner seg i og gjøre det enklere å finne frem når en nærmer seg målet.

Bildedatabasen er basert på teknologi fra Pictometry som ved hjelp av en patentert løsning gjør at man nå har mulighet til å se objekter i flyfotoene fra ulike vinkler, i tillegg til rett ovenifra.

De skråstilte bildene skal ha høy oppløsning og er geografisk referert slik at objektene i bildene kan bli målt og inndelt i forhold til beliggenhet og geografi. Kombinerer man bildene med annen stedsbasert informasjon, vil man ifølge Blom kunne tilby ulike tilleggstjenester i de håndholdte applikasjonene som tar i bruk selskapets løsning. I en bilnavigator kan man for eksempel se beliggenheten til nærmeste legesenter eller 7/11-butikk i området man befinner deg.

Spanske I-Joy lanserte det første produktet med 3D PhotoNav allerede i november, mens produktene til Blu:Sens skal komme på markedet i Spania innen jul.

I første omgang vil de spanske enhetene inkludere flyfoto fra spanske byer, men Blom besitter en database med skråstilte flyfoto fra over 900 av de største byene i Europa, inkludert 20 av de største byene og tettstedene i Norge.

Foreløpig er det ikke fastsatt noe tidspunkt for lansering av produktet med bilder fra norske byer.

Til toppen