Dropp lange ferier, det er Internett-tid

Jeg har hatt én måneds pappapermisjon og jeg er utdatert.

Jeg har hatt én måneds pappapermisjon og jeg er utdatert.

Du har sikkert hørt dem du også, disse overhippe ledelsesguruene og fremtids-synserne som hyler om hvordan du må fornye deg helt et par ganger i året. For i informasjonsalderen er kunnskapene og ferdighetene du slet 20 år på skolen for å tilegne deg utdatert før dine første opsjoner kan innløses. Du har faktisk blitt en dinosaur mens du leste deres meninger. Hva gjør du her, er du ikke på kurs?

Jeg lo rått av disse påstandene, men må nå sluke dem, rå og på tvers. Jeg gjorde den grusomme tabben å ta meg fri en måned (pappaperm) mens Internett-bransjen her i Norge fant enda ett nytt gir.

Mens fusjoner, emisjoner, fisjoner, navnebytter, jobbskifter, koalisjoner, kurskometer, kursmursteiner og en serie nye bokstavkombinasjoner flagret forbi som gjerdestolper langs en motorvei, lå jeg på en strand i Karibien og lekte med rangler.

I mellomtiden sluttet sjefer som jeg kjente, konflikter jeg skrev om løste seg, selskaper på vei opp falt ned og omvendt og teknologier som nettopp var funnet opp ble til virkelighet.

Kjedelig, for nå er jeg utdatert. Det er ikke det at alt har forandret seg. Men jeg har ikke en sjanse å hente inn den tapte måneden. Det er ikke mulig å lese 1450 mailer, 600 saker mine kollegaer har skrevet, 25 nummer av diverse norske aviser eller drikke de oseaner av informasjon de internasjonale nyhetselvene har skapt på en måned. Da trenger jeg en måned, og da....ja, du skjønner sikkert.

Om en uke har jeg trolig fått noenlunde oversikt over det viktigste, men det vil vare enda en stund før jeg er trygg på at det ikke er noe viktig jeg har gått glipp av. Det forbannede i Internett-alderen er jo at alt og alle er koblet sammen i en stor floke. Og å holde oversikt over en floke som spreller er ikke så lett.

Slik er det å leve i nettalderen. Synd, jeg var så glad i langvarig, planlagt nedetid. Kan vi bli enig om en verdensomspennende fellesferie til sommeren? GHSPD 1.0 (Global Hot Season Planned Downtime version 1.0)?

Til toppen