BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dropper DVD-avspilling i Windows 8

For dyrt og lite brukt, mener Microsoft.

Windows 8 vil i utgangspunktet ikke ha støtte for DVD-film.
Windows 8 vil i utgangspunktet ikke ha støtte for DVD-film. Bilde: Harald Brombach
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. mai 2012 - 11:47

Microsoft kunngjorde i går at standardutgavene av Windows 8 vil mangle avspillingsmuligheter for film distribuert på DVD-er. Begrunnelsen er at stadig færre benytter pc-en til å se på film på optiske medier. Mange pc-er leveres i dag uten optisk drev.

For å kunne tilby støtte for film i de formatene som benyttes på DVD-er, har Microsoft så langt inkludert dekodere i Windows. Men i gårsdagens blogginnlegg oppgis det at disse dekoderne koster ganske mye penger å inkludere.

Det vil likevel være mulig for Windows 8-brukere å få tilgang til DVD-avspilling fra Microsoft, gjennom Media Center. Men dette vil koste ekstra. I praksis er det bare Pro-utgaven av Windows 8 som får denne muligheten.

Dersom man i utgangspunktet har standardutgaven av Windows 8, vil man måtte kjøpe Windows 8 Pro Pack, som oppgraderes operativsystemet til Windows 8 Pro, og som også inkluderer Media Center.

Brukere av Windows 8 Pro vil på sin side investere i Windows 8 Media Center Pack. Hvor mye hver av disse pakkene vil koste, er foreløpig uklart.

Media Center inkluderer altså støtte for DVD-avspilling, men kun i Media Center, ikke i Media Player. I tillegg støtter Media Center avspilling av VOB-filer og opptak av avspilling av kringkastet tv basert på teknologiene DBV-T/S, ISDB-S/T, DMBH og ATSC.

Brukerne kan selvfølgelig velge en tredjepartsløsning for DVD- (og BD-) avspilling i stedet.

Tabellen nedenfor viser hvilke dekodere og containerformater Windows 8 vil ha direkte støtte for.

Dekodere og containerformater som støttes av Windows 8. <i>Bilde: Microsoft</i>
Dekodere og containerformater som støttes av Windows 8. Bilde: Microsoft

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.