TELEKOM

Dropper milliardkjøp

Motstand fra amerikanske myndigheter stopper gigantisk teleoppkjøp.

20. des. 2011 - 09:06

I mars meldte det amerikanske teleselskapet AT&T at de ville kjøpe T-Mobile, Deutsche Telekom sitt amerikanske mobilselskap, for 39 milliarder dollar.

Dermed skulle den nest største (AT&T) gå sammen med den fjerde største aktøren, og sammen bli markedsleder med rundt 130 millioner kunder og 43 prosent av markedet.

Men slik gikk det ikke for det som skulle bli det største oppkjøpet i USA i år. Mandag kveld ble det kjent at AT&T ikke ser noen annen utvei enn å droppe budet, etter at amerikanske myndigheter klart ga til uttrykk for hva de mente om sammenslåingen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det amerikanske justisdepartementet meldte i august at de ville gå til domstolene for å stoppe oppkjøpet, som de mente ville ødelegge konkurransen i det amerikanske mobilmarkedet.

Dette er et tungt nederlag for AT&T, som var så optimistiske for at oppkjøpet ville gå igjennom at de lovet Deutsche Telekom en kompensasjon på fire milliarder dollar, nærmere 24 milliarder norske kroner, dersom handelen ikke lot seg gjennomføre.

Men ifølge Reuters har ikke den tyske telegiganten noen grunn til å juble heller. Mens AT&T så verdien i å kjøpe T-Mobile på grunn av den ekstra båndbredden og dekningen det ville medføre, har det tyske mobilselskapet slitt med sitt amerikanske mobilselskap.

Trass enorme investeringer har T-Mobile ikke båret frukter, og dersom den tyske eieren ikke får solgt selskapet vil de bli tvunget til å gjøre store nettinvesteringer dersom de ikke skal bli skvist fra markedet. Samtidig hadde Deutsche Telekom trengt pengene oppkjøpet genererte for å nedbetale gjeld og gjennomføre investeringer i det europeiske markedet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.