Dropper nordisk telefusjon

Telia og konsernsjef Marianne Nivert vil fremdeles vokse i Norden, men ikke lenger igjennom kjøp av Sonera eller Tele Danmark.

- Jeg vil ikke ta imot et selskap som ikke er ferdigvasket, sier Marianne Nivert til Dagens Industri.

Nivert vil fremdeles lede Nordens største teleselskap, men vil ikke vokse ved å overta selskap der hun selv må rydde, noe hun mener hun må gjøre med finske Sonera. Hun sier til avisen at TDCs mobildel er interessant, men ingenting annet.

Hun mener at det i dagens markedet har vært lurt av Telia å vente, men sier samtidig at selskapet vil ha øynene åpne. Nivert lover både vekst og lønnsomhet. Lønnsomheten skal nås når selskapet kan vise til overskudd innenfor Carrier og Internet Services-områdene.

- Vi øker prisene og regner med en vekst på 8-10 prosent i år.

Niverts holdning til den nordiske telekonsolideringen deles av konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen.

- Verdiforringelsene i det nordiske telemarkedet har satt en stopper for den nordiske telekonsolideringen. Heller ikke en ny fusjon mellom Telenor og Telia blir aktuelt med det første, sa han til digi.no under Telenor Svalbards 90-års dag sist helg.

- Vår vurdering i dag er at dette vil ta noe mer tid. En skal være klar over at det har skjedd en dramatisk endring i verdivurderingene i bransjen. De fleste aktørene sliter med gjeld. En av de nordiske aktørene har svært høy gjeld, mens både Telia og Telenor har relativt god balanse. Så en ser en litt mer avventende holdning enn den vi så tendenser til for et par kvartaler siden, sier Hermansen.

Hermansen har heller ingen tro på at Telenor og Telia skal finne sammen med det første. - Hadde noen kommet opp med formelen som på en måte skar igjennom mange av disse omkringliggende problemstilingene, tror jeg vi hadde sett en løsning. Jeg har for min del en pragmatisk holdning til en problemstilling, men har ennå ikke sett formelen.

Han mener at en fusjon mellom de to selskapene nå først og fremst vil være et spørsmål mellom de to eierne.

Til toppen