KORTNYTT

Dropper Oracle til fordel for åpen database

21. aug. 2007 - 08:59

Statens järnvägar (SJ), er Sveriges svar på Norges NSB. De har mange store kompliserte IT-systemer som krever en god database i bunnen. De har lenge brukt Oracle, men nå begynner de å ta i bruk billigere åpne databaser.

- Oracles database blir for dyr, sier Anders Nilsson, IT-arkitekt i SJ, til IDG.se.

SJ satser isteden på å bruke EnterpriseDB, en alternativ løsning som deles ut under en åpen kildekode-lisens. De har fra før av brukt den åpne applikasjonsserveren JBoss.

- Vi kommer til å bruke EnterpriseDB sammen med JBoss i vår integrasjonsplattform. EnterpriseDB kommer blant annet til å brukes til å lagre meldinger som sendes mellom ulike systemer, sier Nilsson til IDG.se.

SJ er imidlertid nøye med å presisere at de ikke velger disse systemene fordi de er åpne. Det er et rent økonomisk spørsmål.

- JBoss og EnterpriseDB er gode programmer som tilfeldigvis er åpne. En viktig grunn for å velge EnterpriseDB er at lisenskostnaden for å komme i gang blir veldig lav. Oracles database er for dyr, men den lave prisen er ikke avgjørende. Den viktigste årsaken er at vi får en bra helhetsløsning, sier Nilsson, til IDG.se.

SJ kommer til å beholde Oracle-databaser på en rekke systemer de har fra før.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.