Abonner
TELEKOM

Dropper salg og sparker toppsjefen

Siste krampetrekning fra Blackberry.

Blackberry-topp Thorsten Heins fikk mandag sparken fra selskapet. Han klarte ikke å finne en kjøper til det kriserammede kanadiske selskapet. Selskapet som la inn bud på Blackberry måtte også kaste kortene etter å ha mislykkes med finansieringen.
Blackberry-topp Thorsten Heins fikk mandag sparken fra selskapet. Han klarte ikke å finne en kjøper til det kriserammede kanadiske selskapet. Selskapet som la inn bud på Blackberry måtte også kaste kortene etter å ha mislykkes med finansieringen. Bilde: Mario Tama/Getty Images/All Over Press

Den kanadiske smarttelefon-produsenten Blackberry avblåser salgsprosessen og sparker toppsjefen, Torsten Heins.

Tidligere i år ble det kjent at selskapets storeier, Fairfax Financial, ville kjøpe selskapet for 4,7 milliarder dollar. Men de holdt døren åpen for at det ble funnet en annen kjøper, noe toppsjef Heins skulle jobbe med. Men ingen har vært interessert, noe som resulterte i gårsdagens nyheter. Fairfax lykkes heller ikke med å finansiere opp sitt bud på selskapet.

I stedet vil selskapet nå prøve å skaffe et lån tilsvarende 1 milliard dollar, som kan konverteres til aksjer. Dette førte til at selskapets aksjer raste over 16 prosent på Nasdaq-børsen mandag kveld norsk tid.

Blackberry taper penger som det synger etter: Årsaken er at markedet har vendt deres smarttelefon-produkter ryggen. Så langt i år har aksjekursen falt 45 prosent, og verdien på selskapet er nå på 3,4 milliarder dollar, rett over 20 milliarder kroner.

Ifølge Bloomberg News skal selskapet nå også vurdere å dele opp selskapet, og selge hver del for seg. De har 2,3 milliarder dollar i banken, men pengene renner ut. Da de la frem siste kvartalstall hadde en halv milliard dollar forsvunnet fra beholdningen de siste tre månedene. Opprettholdes den tapstakten er de tom for penger i løpet av neste år.

Det haster dermed for selskapet å få på plass en løsning, men at de fortsetter som et eget selskap virker mindre og mindre sannsynlig for hver dag som går.

    Les også:

Les mer om: