Dropper TeliaSonera i denne omgang

Telenor må finne andre oppkjøpskandidater for å nå ambisiøse planer om vekst.

Dropper TeliaSonera i denne omgang

Telenor må finne andre oppkjøpskandidater for å nå ambisiøse planer om vekst.

Tidligere denne uken ble det klart at regjeringen ikke ville stikke kjepper i hjulene dersom Telenor ønsket å kjøpe TeliaSonera.

Nå er det klart at en slik avtale droppes, i hvert fall inntil videre. Telenor må finne andre muligheter for å vokse.

Telenors finansdirektør Trond Westlie har ifølge Aftenposten kjøpt aksjer for drøyt én million kroner i Telenor. Også HR-direktør Bjørn Kopperud har kjøpt aksjer. Dermed er det klart at det ikke blir noe av et eventuelt oppkjøp av TeliaSonera i denne omgang.

- Siden kjøpet ikke kunne funnet sted dersom Telenor var involvert i oppkjøpssamtaler med TeliaSonera, så legger det disse spekulasjonene døde, sier analytiker Arild Nysæther i Fondsfinans til Aftenposten.

    Les også:

Det ville ikke vært mulig for Westlie, som er insider, å kjøpe disse aksjene samtidig som Telenor forbedredte et bud på den svensk-finske telegiganten. Det er ulovlig å kjøpe aksjer i eget selskap dersom man sitter på kursdrivende informasjon.

Selv ønsker ikke finansdirektøren å kommentere timingen på eget aksjekjøp, men til E24 sier han at han har tenkt igjennom sin posisjon med hensyn til regler for innsidehandel.

Telenor har vokst enormt de siste årene, og er nå verdens sjuende største mobilselskap. Telenor har uttalt at de ønsker å være en av de store spillerne i det internasjonale telemarkedet, og for å bli større må selskapet trolig kjøpe opp andre selskaper.

Mobilselskapet Millicom, som eies av Kinnevik-gruppen, nevnes av Nysæther som en annen svensk oppkjøpskandidat som kan være mer attraktiv enn TeliaSonera.

- Millicom vil være langt enklere å svelge enn TeliaSonera, selv om heller ikke en slik avtale vil være billig, sier analytikeren til Aftenposten.

Den norske telegiganten har også en mulighet i Sør-Afrika hvor selskapet MTN er i spill. MTN har andeler i flere afrikanske markedet, men vil ifølge Nysæther være enda dyrere enn Millicom.

    Les også:

Til toppen