BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dropper Windows 8-støtte for Google-kontoer

Denne gang er det Microsoft som deaktiverer.

Microsoft lover enklere håndtering av e-post i den oppdaterte Modern UI-applikasjonen Mail til Windows 8 og Windows RT. Men samtidig har selskapet fjernet Exchange ActiveSync-støtten for Googles tjenester.
Microsoft lover enklere håndtering av e-post i den oppdaterte Modern UI-applikasjonen Mail til Windows 8 og Windows RT. Men samtidig har selskapet fjernet Exchange ActiveSync-støtten for Googles tjenester. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. mars 2013 - 09:00

Microsoft har i dag kommet med en større oppdatering av noen av de viktigste applikasjonene som selskapet selv tilbyr til Modern UI-grensesnittet i Windows 8, nemlig Mail, Kalender og Personer. Oppdateringene kan lastes ned fra Windows Store.

Blant nyhetene er bedre filtrering av e-post, mer automatikk i utfyllingen av mottakeradresser og bedre støtte for Exchange Server, ikke minst i forbindelse med kontakter og kalendere.

Det Microsoft ikke forteller i kunngjøringen, men som Windows 8-brukere og amerikanske medier har oppdaget, er at Exchange ActiveSync-støtten (EAS) for synkronisering med e-post-, kalender- og kontakttjenestene til Google, er fjernet.

Det var riktignok Google som startet det hele, ved at selskapet på sin side ikke lenger tilbyr EAS-støtte for nye gratisbrukere etter den 30. januar. Men støtten videreføres for alle eksisterende brukere og alle som tar i bruk Google Apps mot betaling. Dessuten er tjenestene tilgjengelige gjennom åpne standarder som IMAP, CalDAV og CardDAV. E-postteknologien er svært utbredt, både på klient- og serversiden – selv om den mangler i Outlook.com, men støtte for kalender- og kontaktteknologiene CalDAV og CardDAV er ikke like utbredt.

Microsoft og Google har kommet til en felles forståelse om å løse dette på mobilsiden, altså i Windows Phone. De relevante applikasjonene skal få den nødvendige støtten innen den 31. juli i år. Først da vil Google slutte å tilby EAS-støtte til nye brukere med Windows Phone-baserte klienter.

Microsoft har ifølge amerikanske Computerworld bekreftet deaktiveringen EAS-støtte for Google-kontoer

– Nei, Googles betalende kunder og de med bedriftskontoer vil ikke kunne synke kalenderne sine i applikasjonsoppdateringen, skriver en talsmann for Microsoft i en e-post til Computerworld.

– Men det kan være at de fortsatt vil kunne synke e-posten via EAS siden Google teknisk sett ikke har droppen den støtten ennå, skriver talsmannen.

Nyheten har kanskje størst betydning for Windows RT-brukere, som ikke kan bruke e-postklienter basert på det vanlige skrivebordsgrensesnittet, som fortsatt finnes i Windows 8.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.