BEDRIFTSTEKNOLOGI

Drøyer med Fast/Dell-samarbeid

Dell starter salget av servere med Fasts søkemotor først i fjerde kvartal. Målet er å lage en søkemotor som ikke krever konsulenthjelp.

11. aug. 2000 - 12:13

Fast inngikk en samarbeids- og investeringsavtale med PC-gigantene Dell i august i fjor. Dell skulle sammen selge servere med ferdig installert Fast-programvare. Disse serverne skal selges til bedrifter som vil la sine ansatte lettere søke i sine egne dokumenthauger. Store mengder dokumenter spredd over mange servere, harddisker og mapper gjør dette vanskelig i mange bedrifter.

Les mer om Dell og Fasts samarbeid:


Dell lanserer Internett-butikk
Dell tjener for lite på PC-er, bytter til servere
Fast venter på Dell for å selge søkemotor
Dell kjøper i Fast

Men siden har det blitt stille. Nå sier Fast at det begynner å nærme seg en lansering.

Dell/Fast-serveren vil kunne settes opp til å la ansatte søke i Word, Excel, Powerpoint, HTML og andre tekstfiler bedriften har liggende på sitt nettverk.

- Fast søketeknologi er klar, men det tar tid å lage et enkelt grensesnitt for innstallering og bruk. Meningen er at kunders IT-sjef skal kunne kjøpe en server og sette den opp selv uten ekstern konsulenthjelp, forteller Rob Fisher, administrerende direktør i Fast til digi.no.

- Vi planlegger derfor en lansering i fjerde kvartal. Vi tror markedet er bedrifter med over 100 ansatte, sier Fisher til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.