BEDRIFTSTEKNOLOGI

Drukner spammerne i deres egen e-post

En ny type ruter skal kunne identifisere spamkilder og strupe båndbredden de har til rådighet.

17. feb. 2004 - 11:24

Et nytt amerikansk selskap, TurnTide – stiftet 7. januar i år – har kunngjort en "Anti-Spam Router". Ruteren er beregnet på store bedrifter og internettilbydere som kan spare mye ressurser på å holde spam på utsiden av nettverk, i stedet for å bruke egen datakraft, båndbredde og lagringskapasitet for å holde flommen fra å nå sine brukere.

Prinsippet for Anti-Spam Router er ikke å sperre fullstendig for spam, men å identifisere spamkilder og sørge for at datapakker derfra sinkes drastisk, slik at spammernes servere må sende dem om og om igjen.

TurnTide forklarer at ruteren ser på innkommende SMTP-pakker og finner ut den nøyaktige kilden til hver strøm av e-post. Så brukes en kombinasjon av kjente og proprietære metoder for å fastslå hvorvidt en gitt kilde sender spam. Ruteren ajourfører en database om hvordan hver e-postkilde oppfører seg. Når det er fastslått at en gitt kilde sender spam, brukes trafikkhåndtering i TCP for å forsinke innkommende pakker derfra.

Teknologien, som TurnTide har søkt patent for, opererer med andre ord på pakkenivå, og ikke på innholdsnivå. Innkommende trafikk fra "rene" kilder prioriteres opp, mens trafikk fra spamkilder prioriteres ned.I stedet for at interne filtre må forholde seg til en strøm av 60 prosent spam og 40 prosent legitim post, kan de forholde seg til en meldingsstrøm som både er langt mindre, og der praktisk talt alt er legitimt.

I dagens situasjon, der 60 prosent av all e-post er spam, hevder TurnTide at de er i stand til å begrense strømmen av innkommende e-post til mindre enn 20 prosent av det den eller ville vært, samtidig som legitim e-post kommer raskere fram. Det gir store besparelser i båndbredde, server, lagring og på driftssiden.

For spammerne, innebærer TurnTide et stort problem. De får rett og slett ikke posten sin av gårde, fordi båndbredden de har til rådighet er så kraftig innsnevret. TurnTide snur flommen, og det er spammerne som drukner i sin egen e-post.

De som har prøvd TurnTide i praksis, melder at de samme e-postserverne som før kjørte jevnt i mellom 80 prosent og 100 prosent av full kapasitet, nå er nede i 30 prosent til 40 prosent utnyttelse. Fordi TurnTide ikke stanser spam – og følgelig heller ikke rammes av problemet med feilaktig sletting av legitim e-post – er det fortsatt behov for å filtrere det Anti-Spam Router slipper gjennom. Men belastningen er kraftig redusert, og den øvrige e-posthåndteringen går langt bedre, heter det.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.