DSL-teknologien mer enn bra nok

NextGenTel-sjef Olav Stokke tror DSL-teknologien kan leve lenge, og snart levere 100 Mb/s.

NextGenTel-sjef Olav Stokke tror DSL-teknologien kan leve lenge, og snart levere 100 Mb/s.

Stadig flere fiberaktører kommer nå aggressivt på markedet for å kjempe om de norske bredbåndskundene. Argumentet har vært at DSL snart blir utilstrekkelig, og at fiber er mer stabilt med krafitigere båndbredde som kan ta inn alle nye IP-tjenester som nå kommer for fullt.

TeliaSonera-eide NextGenTel på sin side har et nett som i dag dekker 65 prosent av det norske kobbernettet. Bredbåndsleverandøren blir dermed den største utfordreren til Telenor på ADSL-siden. Administrerende direktør Olav Stokke frykter på ingen måte at DSL blir utrangert med det første.

Til Teleavisen sier han at DSL-teknologien utvikles fortsatt og kan snart levere kapasitet på over 100 Mb/s. Han tror kobbernettet kommer til å vare i hundre år til.

Hele nettet til NextGenTel er oppgradert til ADSL2 som når et tak rundt 20-25 Mb/s. Stokke mener at en utrulling av VDSL2 vil gi kapasitet som vil tilfredstille folks behov på lang sikt. Allerede i dag leverer man 100 Mb/s over VDSL2, men rekkevidden er bare en halv kilometer fra telesentralen.

NextGenTel har også sikret seg WiMax-lisenser i både 2,3 og 3,6 Ghz-båndet, og en utbygging er under planlegging.

Til toppen