– Du får følge med

Amazon-sjefen går langt i å bekrefte telefon-planer.

– Du får følge med
Amazon har hatt stor suksess med nettbrettfamilien Kindle Fire, men toppsjef Jeff Bezos kan ikke med rene ord bekrefte at selskapet også planlegger en Kindle-mobil. Bilde: Spencer Platt/Getty Images/All Over Press

Amazon har hatt stor suksess med selskapets Kindle-produkter, ikke minst Kindle Fire-nettbrettene som er basert på en versjon av Android-kildekoden. Dette har ført til spekulasjoner om hvorvidt selskapet også tenker å følge opp suksessen med en smartmobil knyttet til det samme økosystemet.

I et tv-intervju med CNN Money, som kan sees her, blir Amazon-sjef Jeff Bezos spurt om nettopp en framtidig Kindle-mobil.

– Vi kommenterer ikke vårt framtidige veikart, så jeg kan ikke svare på direkte på spørsmålet ditt. Men du vet, du får bare følge med, sier Bezos.

Han forteller i intervjuet at selskapet idé ikke er å lage dingser, men tjenester.

– Med Kindle Fire HD selger vi maskinvare med omtrent null fortjeneste, slik at vi kan pakke med en mengde sofistikert teknologi til en pris på 199 dollar. Deretter forener vi dette sammen med Amazon innholdsøkosystem med 22 millioner filmer, bøker, spill og tv-episoder. Det er disse produktene vår fortjeneste kommer fra, sier Bezos.

– Vi tjener penger når folk bruker enheten, ikke når de kjøper den.

På spørsmål om Amazon planlegger fysiske butikker, svarer Bezon:

– Gjerne, men de må være bedre enn andre butikker. Vi har tenkt på dette i årevis, men søker fortsatt etter denne kjempeflotte ideen.