Du installerer den verste spionvaren selv

Platebransjen smiler nok, for CA har klassifisert hele Kazaa-pakken som spionprogramvare.

Platebransjen smiler nok, for CA har klassifisert hele Kazaa-pakken som spionprogramvare.

Spionvare sniker seg inn på maskinene på mange måter, men ironisk nok installerer folk en verste spionvaresamlingen selv.

Computer Associates (CA) har nå både klassifisert Kazaa som spionprogramvare og gitt fildelingsprogrammet førsteplassen som den verste spionvaretrusselen.

CA er mest kjent for sin stormaskinprogramvare, men den tunge programvareleverandørern lager også antivirus- og spionvarelløsninger.

Kazaa er gratis, men etterhvert som programmet de siste årene tok over rollen som det ledende fildelingsprogrammet, har utviklerne av programmet spadd på med spionvareprogrammer.

Det er ikke kjent hva Sharman Networks/Kazaa har tjent på spionprogrammer som viser annonser, men mengden spionprogrammer og all oppmerksomheten programmet har fått fra platebransjen har gjort at eDonkey har overtatt som det mest brukte fildelingsprogrammet.

CA gir Kazaa førsteplassen ut i fra en måling på hvor mye spionprogramvaren som følger med belaster og reduserer ytelsen på maskinen. Lar man et antispionprogram fjerne spionene Kazaa har installert, slutter fildelingsprogrammet å fungere.

I følge Iowa State University installerer Kazaa disse spionmodulene på maskinen:

  • Altnet Topsearch: Holder rede på hva du søker etter og selger denne informasjonen
  • Ikke en, men to reklamevisere, Cydoor og Gain Network
  • My Search Toolbar: En knapperad som dukker opp i Internet Explorer.
  • PerfectNav - endrer nettadresser du skriver inn

Her kan du lese hva CA skriver om Kazaa

Til toppen