Du kan fjernbruke din PC og spare tid

Med stadig raskere linjer, er fjernbruk av en annen PC blitt en interessant mulighet.

Analyseselskapene og deler at IT-bransjen har lenge påpekt at trenden går mot leie og fjerndrift av PC-applikasjoner. Årsaken er enkel: Det koster for mye og tar for mye tid å administrere dagens PCer.

ASP-selskaper som Telecomputing har tilbudt fjerndriftede arbeidsmiljø med Office i mange år, men det har aldri blitt den store salgssuksessen.

Det siste året har Ajax-basert programvare som servere gjennom nettleseren gjort sitt inntog, men det finnes en annen og litt underholdende mulighet som understreker trenden mot fjerndrift.

En bekjent av redaksjonen skulle vise oss noe på sin skjerm, men når han flytttet på vinduer hakket det noe. Dette skyldes vanligvis at det er en feil med skjermkort-driveren påpekte vi, men nei det var det ikke.

Årsaken til at det lugget litt var at han jobbet på ny og blank PC. I stedet for å installere og tilpasse alt, hadde han rett og slett som en midlertidig løsning fjernoppkoblet seg med Windows Remote Desktop Connection til sin hjemme-PC. Dermed fikk han alle sine vanlige applikasjoner og sitt vante brukermiljø servert på sin blanke PC.

I tillegg til arbeidsbesparelsen, påpekte han at på denne måten kan han spare lisensutgifter ved å bruke lisensen han har hjemme.

Windows Remote Desktop Connection, VNC og de mange andre mulighetene er primært laget for å administrasjon, fjernhjelp og enkle oppgaver. Men stadig raskere internettlinjer åpner for full bruk av applikasjoner, med mindre du skal drive med tyngre grafikk eller video.

Fjernbruk er fremdeles ikke en fullt gangbar løsning, men som en midlertidig løsning fungerer det utmerket. Og utviklingen peker i riktig retning - stadig raskere internett-linjer gjør dette til en fullt brukbar arbeidsmodell.

Den kreative løsningen understreker også hvor mye tid vi bruker på å innstille og tilpasse Windows. Litt av Windows-innstilling kan overføres, men bytter du maskin eller må reinstallere Windows, må alle programmer reinstalleres og tilpasses igjen. I tillegg må du flytte over eventuelt alle filer du skal jobbe videre.

Vår bekjente hevder at dette i praksis tar en hel arbeidsdag og det er nok ikke så langt fra sannheten. Dette kan redusere med harddisk-imagefiler og andre teknikker, men de er primært beregnet på store organisasjoner.

Det er ikke ønsket om å kvitte oss med Office som presser frem nye løsninger, det er måten Windows fungerer på som koster så mye. Vi har ikke fått sett på i detalj hva Vista vil gi her, men vi trenger bedre verktøy for å installere og emigrere mellom maskiner, ikke nye 3D-grensesnitt.

Til toppen