Du kan ikke kjøpe deg bedre plass, men 1250 kroner hjelper...

SOL har hittil ikke tatt seg betalt for oppføringer i søkemotoren Kvasir sitt bransjeregister. Hypotesen SOL nå er i gang med å teste, er om bedrifter er villige til å betale for en bedre profilering i Kvasirs bransjekatalog.

SOL har hittil ikke tatt seg betalt for oppføringer i søkemotoren Kvasir sitt bransjeregister. Hypotesen SOL nå er i gang med å teste, er om bedrifter er villige til å betale for en bedre profilering i Kvasirs bransjekatalog.

SOLs søkemotor Kvasir består både av kataloger og indekser. Alt er søkbart. Hypotesen SOL nå er i gang med å teste er om bedrifter er villige til å betale 1250 kroner for en bedre oppføring i Kvasirs bransjekatalog.

digi.no har mottatt henvendelser fra bedrifter som synes Kvasirs "testselgere" har stilt dem overfor et urimelig valg: Enten betaler du 1250 kroner for å være med i et eget firmaregister, eller så slettes bedriften fra Kvasirs søkemotor.

Dette avkreftes av Stig A. Waagbø, portalsjef i SOL:

- De som ikke betaler, blir ikke slettet, men får en dårligere profilering enn de andre (betalende) i bransjekatalogen, sier han.

Waagbø understreker at SOLs nye strategi ikke kommer til å påvirke søkefunksjonen.

- Ingen kan kjøpe seg en bedre plass i søkeresultatet, men plasseringen i katalogen blir dårligere for de som ikke betaler. Vi har drevet et testsalg siden mandag, og det er ingen som truer med å slette bedrifter fra katalogen. De får rett og slett et tilbud om en verdiøkende oppføring, sier Waagbø, som er enig i at Kvasirs bransjekatalog er en konkurrent til Telenors Gule Sider.

- Kvasir-katalogen skal imidlertid ikke være noen telefonkatalog. Hovedhensikten er å gi riktige pekere til de bedriftene som har egne hjemmesider. Det er en Internett-katalog.

Waagbø legger til at Kvasir har en redesignprosess på gang. Når 'ansiktsløftet' er klart, blir denne katalogen hetende Kvasir Firmasøk. Det vil synliggjøre forskjellen for brukerne, mener Waagbø.

Planen er å lansere Kvasir Firmasøk før sommeren. I ny drakt.

- Hva skjer hvis ingen vil kjøpe en bedre profilering?

- Da har vi et problem med produktet vårt. Vi vil ikke ta det ut i markedet hvis vi ikke får solgt det. Markedet bestemmer, avslutter Waagbø.

PS. Waagbø vil understreke at det ikke bare er 1250 kroner som gjelder. Bedrifter får også tilbud om en oppføring til 1795 kroner, eller en til 795 kroner.

Til toppen