Du kan klistre søkefeltet på verktøylinja

Google Deskbar gir deg søkefeltet på verktøylinja, og viser resultatene i et vindu uavhengig av nettleseren.

Google Deskbar gir deg søkefeltet på verktøylinja, og viser resultatene i et vindu uavhengig av nettleseren.

Søkeselskapet Google har laget et nytt hjelpemiddel for PC-brukere med Windows 98 eller nyere. Google Deskbar er et kompakt lite program som gir deg et søkefelt på verktøylina i Windows:

Du søker ved å taste søkebegrepet inne i søkefeltet på vanlig måte. Resultatet kommer i et eget vindu, uavhengig av nettleseren. Det finnes muligheter til å skreddersy standardfunksjoner, og det er spesielle tastkombinasjoner som lar deg søke direkte i nyheter eller bilder.

Installasjonen er enkel, og godt forklart fra lenken ovenfor. Programmet er svært kompakt, og erfaringen er at du sparer faktisk en del på å ha søkefeltet direkte tilgjengelig.

Som en liten detalj, kan det nevnes at feltet også kan brukes som kalkulator, ikke bare for enkel aritmetikk som 113*1,194 (som må tastes inn på amerikansk, det vil si 113*1.194), men også for mer kompliserte formler, der funksjoner kan skrives slik de gjerne gjøres i regneark eller programmeringsspråk. Eksempler: pi*5.75 gir omkretsen, sin(pi/4) gir det samme som sqrt(2)/2 og så videre.

Det er gratis å bruke Google Deskbar, og det kreves ingen registrering.

Til toppen