RESULTATERFINANS

Du må vente to generasjoner på skikkelig mobilbank

Norske finansaktører tror ikke mobilt Internett tar av før tredje generasjons mobiltelefoni er på plass, til tross for optimistiske spådommer fra konsulentselskapene.

30. okt. 2000 - 11:51
International Data Corp (IDC)mbankingVest-Europa

Barbara Blesio



WAPTyskland, Storbritannia og Skandinavia.

Stocknet-Aston Securities ASA

- Mellom én til to prosent av våre aksjehandler skjer med WAP. Det sier seg selv at handelen med WAP er relativt beskjeden da det bare er mellom fem til ti tusen WAP-telefoner i Norge. Foreløpig er ikke infrastrukturen på plass. Når tredje generasjons mobiltelefoni er på plass, tror jeg vi vil se et oppsving i bruken. Men inntil da vil handelen være relativt begrenset. Vi har likevel laget en solid plattform teknisk sett, noe vi fikk bevis for da vi vant Gullwappen for beste kommersielle løsning den 15. september, sa daglig leder i Stocknet,David Halten, til digitoday.no tidligere i oktober.

eBEST, hvor kundene kan legge ut lånene på anbud til et utvalg banker, lanserte sine tjenester i slutten av forrige uke. De vil ikke satse på mobilt Internett før tredje generasjons-mobiltelefoni er på plass.


- Det er for få WAP-telefoner, og teknologien er ikke bra nok, sier daglig leder Finn Dahl til digitoday.no.

- Men det er klart at mobilt Internett er noe som burde passe til finansnæringen. Men foreløpig har vi ingen konkrete planer om å satse på dette. Vi vil helst se at infrastrukturen bedrer seg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra