DU taper 283 kroner på spam

Spam, eller e-post du ikke har bedt om, koster Internettbrukere 85 milliarder kroner i år. Beregnet ut fra 300 millioner nettbrukere i verden koster dette hver enkelt nettbruker 283 kroner årlig.

Undersøkelsen om kostnaden knyttet til uønsket e-post er gjort av EU-kommisjonen skriver Berlingske Tidende og Aftenposten.

Studien sier at de fleste Internettbrukere åpner og skumleser e-post, selv om en ikke har bedt om henvendelsene. For en eller noen få meldinger er kostnaden heller lav, men når prosessen gjentas daglig og ukentlig blir det fort penger av det.

Kommisjonen mener beløpet er på 85 milliarder kroner i løpet av et år, og om analyseselskapet Nielsen har rett i at det er 300 millioner Internett-brukere i verden, ender regningen til deg og meg på 283 kroner bare for at vi vil lese uønsket e-post.

Det viktigste ansvaret har hver enkelt nettbruker, som kommisjonen mener bør bli flinkere til å reservere seg mot uønskede henvendelser. Det meste av reklamen spamen utgjør kommer fra selskap brukeren har vært i kontakt med og disse avsenderne slutter vanligvis å sende spam når kunden ber om det.

Kommisjonen ville imidlertid hatt det omvendt, slik at de som ønsket reklamen måtte be om det. Nå vurderer kommisjonen å stramme inn på reglene for å bedre beskytte europeiske forbrukere.

Til toppen