BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dual-mode før jul

Dual-mode telefon, eller en telefon som er en kombinasjon av mobiltelefon og trådløs digital telefon, lanseres i Norge før jul av Ericsson.

Sigvald Sveinbjørnsson
20. nov. 1996 - 16:45

Dual mode:

Den første generasjonen dual mode telefoner vil være ett "to-telefoner-i-ett" system. Versjonen fra Ericsson vil være et produkt sammensatt av Ericssons GH337 og selskapets DECT telefon FREESET. Foreløpig vil dual mode systemet være innrettet slik at det vil skje en automatisk viderekobling til GSM-telefonen dersom man beveger seg utenfor det lokale DECT området og visa versa. Begrensningen ligger i at en DECT telefonsamtale vil bli brutt, dersom du beveger deg utenfor DECT området. Dette problemet vil imidlertid bli løst i løpet av få år.
Digitale trådløse telefoner eller såkalte DECT telefoner er nylig blitt lansert på det norske markedet.

Tidligere idag antydet digi:tele at det eksisterte en prototype på de nye telefonen hos Ericsson, som etter planen skal lanseres i løpet av et års tid.

Salgsansvarlig for DECT systemer i Ericsson, Knut Einar Heimdal, bekrefter dette og sier at en mindre serie av produktet vil bli lansert på det norske markedet før jul. Prisnivået på produktet vil imidlertid bli svært høyt i introduksjonsfasen.

- Prisen vil ligge godt over 10.000 kroner. Vi regner derfor med at dette til å begynne med vil bli et produkt for den delen av bedriftsmarkedet som allerede har DECT-systemer installert, sier han.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.