Dufte-nachspiel for menn

Må du virkelig lukte på en aftershave før du kjøper den? Kom igjen da, vær litt modig!

Må du virkelig lukte på en aftershave før du kjøper den? Kom igjen da, vær litt modig!

En duft for menn, hvor du finner friskheten av de mest klassiske sitrusfruktene som bergamot, mandarin, lime og sitron. Duftkjernen er blomsteraktig med innslag av mange forskjellige ingredienser. Aftershaven ender opp med en karakter og en harmoni av balsamerende, ravaktige og muskaktige innslag.

348 kroner ­ det har du råd til.

Ikke det? Da har vi en rimeligere en her: En aftershave tilsatt allantoin for å forbedre cellefornyelsen, hvor alkoholen virker antiseptisk og lukker porene etter barbering. Aftershaven er laget av appelsin og 13 eksotiske krydderdufter, som gir en maskulin og spennende duft.

Kun 158 kroner.

I morgen skal jeg holde foredrag. Det skal handle om e-handelsstrategier for varehandelen. Og for å forberede meg litt, leste jeg om igjen en gammel bok jeg har liggende som heter "e-shock".

En av tesene i boken er at noen produkter egner seg bedre for e-handel enn andre. Produkter som appellerer til syns- og hørselsansen egner seg bra (bøker og CD-er), mens produkter som appellerer til de andre tre sansene egner seg dårlig.

Det er her aftershaven kommer inn. Jeg fikk plutselig en uimotståelig lyst til å kjøpe aftershave på nettet.

Jeg ble f.eks. fristet til å kjøpe denne:
Some guys have it all -- good looks, sharp clothes and a physique that gets better with age. You work out, you dress sharp but guys like Jesus get all the gals. "What's Jesus got that I don't got" you ask yourself. Ask that question no more because the secret is out!!! Jesus uses Old Cross Aftershave. Yes! Old Cross Aftershave has the scent that will drive women wild.

Men jeg fant aldri en handlekurv, så det ble med tanken.

Heller ikke denne falt jeg for:
Domenica Bay Rum cologne is a naturally pure organic fragrance with no artificial dyes, fragrances, or synthetic enhancers of any kind. The art of making authentic quality bay rum lies in the masterful blending of the purest of alcohol and the leaf oil extract from the Noble Bay Laurel Tree (Laurus nobilis). Its generous topical application tones, conditions, and leaves skin feeling clean, fresh, smooth, and lightly scented.

Hva fant jeg ut? Jo, at tesen er feil. Nettet er smekkfullt av produkter som appellerer til luktesansen. Aftershave-selgerne melder seg i kø på AltaVista.

Men jeg fant også ganske raskt ut at jeg personlig foretrekker parfymeriet fremfor nettet. Jeg må lukte før jeg kjøper.

De glitrende norske aftershavetekstene er hentet fra Online Club. Den sitrusduftende aftershaven er en Gant. Den andre er en Crabtree & Evelyn. Begge disse merkene har jeg hørt om før. Begge har jeg også et positivt forhold til, så derfor kunne jeg nok funnet på å handle aftershave av Online Club.

PS. Jeg lot meg til sist friste til å kjøpe en Bvlgari After Shave til 240 kroner på gimle-parfymeri.no. Ikke fordi jeg kjenner Bvlgari-duften fra før. Heller ikke fordi jeg fikk den særlig rimelig (2% rabatt + oppkravsgebyr). Heller ikke pga. reklameteksten (jeg fant ingen). Nei, rett og slett fordi jeg ble sjarmert av lille Gimle Parfymeri i Bygdø Allé som har sin egen butikk på nettet. Slikt lukter det kanskje ikke penger av, men det dufter i det minste litt dynamisk og innovativt, på en diskret måte.

Til toppen