Duke for president!

Lei av de amerikanske president-kandidatene allerede? Heldigvis finnes det et annet alternativ - på nett.

Lei av de amerikanske president-kandidatene allerede? Heldigvis finnes det et annet alternativ - på nett.

Den politiske satire-serien Doonesbury har allerede lansert tegneseriefiguren Duke som kandidat til årets presidentvalg. Og naturligvis har han eget kampanje-nettsted.

Som skikkelse har Duke versert i Doonesbury-serien i over tyve år. Skikkelsen Duke sies å være basert på gonzo-journalistikkens far, den kjente forfatteren Hunter S. Thomson.

Som Thomson har Duke mange slemme uvaner - blant annet en svært ekstensiv omgang med hallusinogener og andre rusmidler. Men så langt har Dukes karrière vært om mulig enda mer mangslungen en Thomsons. I serien har han nemlig vært både USAs ambassadør i Kina, lobbyist for National Rifle Association, trener for Washington Redskins og krigsprofitør i Kuwait.

Derfor anså antagelig seriens skaper, Garry Trudeau, at det var bare én ting som gjensto for Duke: Å stille til valg som president. Det gjør han i år, og valgkampen kan du følge online på kampanje-nettstedet Duke 2000.


Under mottoet "Whatever it Takes", oppdateres nettstedet daglig med rapporter fra både Dukes og de andre (virkelige) kandidatenes valg-turneer. Det hele er naturligvis ramsalt satire - og det er veldig morsomt. Spesielt hvis man, som meg, i grunnen har mer sansen for den fiktive kandidaten enn de virkelige.

Det er ikke første gang Trudeau har vært ute i hardt vær på grunn av sin krasse penn. Faktisk har flere sittende presidenter og vise-presidenter både dementert og kommentert Doonesbury-striper offentlig opp gjennom årene. (Kommentarene pleier å bli sitert på baksiden av tegneserieheftene, slik forfattere siterer gode omtaler.)

Duke 2000 blir nok ikke noe unntak i så måte.

Til toppen