AVTALER & KONTRAKTER

– Dumper prisen på Windows 8

Men bare på billige produkter.

Microsoft vil sprite opp salget av Windows 8-maskiner. Nå kutter de, ifølge kilder, prisen på lisenskostnadene for de som lager lavpris-produkter.
Microsoft vil sprite opp salget av Windows 8-maskiner. Nå kutter de, ifølge kilder, prisen på lisenskostnadene for de som lager lavpris-produkter. Bilde: Per Elvland
24. feb. 2014 - 08:47

For å møte konkurransen fra Googles Chrome OS skal Microsoft ha besluttet å kutte prisen på Windows 8.1 med 70 prosent til produsenter som lager lavt prisede nettbrett og PC-er.

Enheter som koster under 250 dollar vil måtte betale 15 dollar for å få installere operativsystemet, mens den normale prisen er på 50 dollar. Det forteller kilder med kjennskap til planene, som ikke er offentlige, til nyhetsbyrået Bloomberg News.

Prisreduksjonen vil ifølge kildene gjelde produkter som er priset under 250 dollar (ca. 1500 kroner), men uten noen begrensinger på hverken størrelse eller formfaktor.

Hensikten er åpenbar: Microsoft vil ikke se på at Chrome OS eller andre operativsystemer som er gratis for produsenten å installere begynner å bite seg fast i markedet. Samtidig håper de på å oppmuntre produsentene til å lage flere lavpris-produkter for å øke volumet. Siden Windows 8 ble lansert i oktober 2012 har Microsoft lansert 200 millioner lisenser, noe som er en lavere salgstakt enn da Windows 7 ble lansert.

Samtidig har det totale PC-markedet fått seg en smell, med en nedgang bare i fjor på 10 prosent. Nettbrettmarkedet har tatt en stor del av dette, men her er det Apples iOS og Googles Android som har full kontroll med en markedsandel på 95 prosent.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.