– Dumper prisen

Kan det redde Windows RT?

– Dumper prisen
Windows RT har ikke vært en suksess i markedet. Microsoft er selv den viktigste leverandøren av nettbrett på denne plattformen, og forbrukerne har ikke kastet seg over produktene. Men kan et priskutt hjelpe? Bilde: All Over Press

Microsoft sin satsning på Windows RT har vært en flopp. Operativsystemet, som er skreddersydd for ARM-baserte nettbrett, skulle gjøre at programvaregiganten fikk spist seg inn i et raskt voksende marked. Men ett år etter at det ble lansert har suksessen latt vente på seg.

Nå forsøker Microsoft å ta grep, melder Bloomberg News. For å få flere nettbrettprodusenter til å lage produkter basert på RT vil de dumpe prisen. Det forteller informerte kilder til nyhetstjenesten. Det er særlig prisen på lisenser til mindre Win8 RT nettbrett som blir justert ned.

Nettbrett-produsentene har ikke vært spesielt giret på å lage RT-modeller. HTC skal ifølge Bloomberg ha skrinlagt planer om å lansere et RT-brett. HP, verdens største PC-produsent, skal ikke ha noen planer om å lansere et RT-brett, mens Samsung skal ha laget ett men unnlatt å selge det i flere markeder. Det samme gjelder Acer, som stempler RT-plattformen som umoden.

Det eneste RT-nettbrettet med en del utbredelse er faktisk Microsofts eget Surface RT. Det har fått en heller kjølig mottakelse i det norske markedet. Elkjøp, som er en betydelig salgskanal for denne type produkter, forteller at Surface RTs markedsandel er «forsvinnende liten.»

    Les også: