FORBRUKERTEKNOLOGI

Dumper Surface Pro-prisen

Microsoft justerer etter skuffende salg.

Microsoft, med toppsjef Steve Ballmer i spissen, har ikke gjort det så bra som forventet med salget av Surface-nettbrettene. Først kuttet de prisene på RT-modellene. Nå er det toppserien Pro som får en omgang med pris-saksen.
Microsoft, med toppsjef Steve Ballmer i spissen, har ikke gjort det så bra som forventet med salget av Surface-nettbrettene. Først kuttet de prisene på RT-modellene. Nå er det toppserien Pro som får en omgang med pris-saksen. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images / All Over Press
5. aug. 2013 - 08:01

Midt i sommerferien kuttet Microsoft prisen på Surface RT med opptil 30 prosent rabatt i det amerikanske markedet. Nå er det Surface Pro, toppmodellen, som skal få en runde med prisbarbering.

Ifølge The Verge vil prisen bli kuttet med 10 prosent, noe som reduserer prisen på 64 GB og 128 GB-modellen med 100 dollar stykket i det amerikanske markedet. Det er usikkert om priskuttet vil komme til det norske markedet, hvor Pro-maskinene koster 6 690 og 7 390 kroner for henholdsvis 64 og 128 GB-versjonene.

I en uttalelse til The Verge bekrefter Microsoft at de har kuttet prisen for kunder i Canada, Kina, Hong Kong, Taiwan og USA. Den reduserte prisen skal, ifølge Microsoft, være virksom fra 4. til 29. august.

– Vi har sett en stort global suksess med Surface RT-prisen og promotering av tastatur-deksel de siste månedene, og er stolt av å tilby Surface Pro til lavere pris fra i dag, skriver Microsoft til The Verge.

Forrige uke ble det kjent hvor mye Surface totalt sett har solgt, og tallene var en skuffelse. Først og fremst har RT-brettene vært tunge å flytte fra lagrene til konsumentene, men også salget av Pro har vært tøft, skal vi tro tolkningen av salgstallene. Microsoft har også tatt en kraftig nedskrivning på 900 millioner dollar, som synliggjør at selskapet har gått på en real smell hva angår sin nettbrett-satsning.

Det har også blitt spekulert i om Microsoft vil komme med en oppgradert versjon av Surface-familien. Dette rimer godt med et priskutt for å kvitte seg med store lagre av usolgte enheter.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.