Dumpet DN - valgte WAP

Etter syv år som journalist i Dagens Næringsliv, vil Tellef Øgrim være med å bygge opp noe nytt på den digitale fronten. Han er nå redaktør for wap.com - som tar mål av seg til å bli internettportalen for alle verdens WAP-brukere.

Etter syv år som journalist i Dagens Næringsliv, vil Tellef Øgrim være med å bygge opp noe nytt på den digitale fronten. Han er nå redaktør for wap.com - som tar mål av seg til å bli internettportalen for alle verdens WAP-brukere.

Internettadressen wap.com ble nylig overtatt av selskapet Wapfactory. Fram til lansering av portalen blir det daglig delt ut wap-telefoner til utålmodige wappere.

- Målet er at wap.com skal bli internettportalen for alle wap-brukere verden over. Språket blir i første omgang engelsk, men Wapfactory tilbyr i tillegg en norskspråklig tjeneste på wap.no, sier nybakt wap-redaktør Tellef Øgrim til digi.no.

Øgrim, som har vært journalist i Dagens Næringsliv siden 1993, har kun vært to dager i den nye jobben som redaktør i Wapfactory.

Han forlot papiravisen for å være med på det som er i ferd med å skje på den digitale fronten. Ifølge det anerkjente analysebyrået Forrester Research vil en tredel av alle europeere bruke internett via mobiltelefonen innen 2004.

- Innholdet på wap-portalen vil nødvendigvis bli forskjellig fra papir- eller vanlig nyhetsformidling. Wap.com skal i tillegg bli mer en brukerservice enn en nettavis. Nyhetene vil bli presentert i brukerservice øyemed, sier Øgrim til digi.no.

Han tror WAP-brukerne kommer til å ha et stort behov for å få vite hva som finnes av tjenester. Hva som fungerer, hva som ikke gjør det, hvilke terminaler som finnes og hvilke tjenester som er nye.

- Behovet vil øke etter hvert som flere anskaffer seg WAP-telefoner. Brukerne trenger en oversikt, og det er den vi skal lage. Vi biter oss selv litt i tåa, og lager WAP-info på web.

- Det blir forbrukerjournalistikk, legger han til. - Vi skal ikke dekke bransjen, men lage forbrukerjournalistikk for mobile nettbrukere. Dette er i hvert fall målet. Foreløpig finnes det så få WAP-telefoner, så i første omgang vil de fleste leserne våre være "proffene" - det vil si de som leser stoffet fordi de må være oppdatert i forhold til jobben sin, forteller han.

Når alt er tilgjengelig, og tjenestene er oppe og går, vil det bli mer fokus på industrien, tror Øgrim.

- Noen tror ADSL blir fremtiden. Andre, for eksempel jeg, tror på frigjøring av Internett fra PC-en. Mobilt Internett. Selv om jeg selv skal jobbe på web.

Øgrim tror brukerne foreløpig vil bruke web til å orientere seg om WAP.

digi.no/trend arrangerer forøvrig i morgen et WAP-seminar hvor Tellef Øgrim er en av innlederne til det som er lagt opp som en "hype-desinifisert" debatt omkring mobilt Internett.

"WAP kommer til å frigjøre Internett fra PCens tyranni", er tittelen på Øgrims innlegg.

Foruten Øgrim er Anders Strand i Venture Advisors og Per Einar Dybvik i Icon Medialab blant innlederne.

- Det er noen få plasser igjen, så den som ønsker å delta på seminaret må reagere raskt, opplyser prosjektleder Ann Kristin Svang i digi.no/trend.

Til toppen