Dumping-pris skal lokke Quark-brukere til InDesign

For å lokke profesjonelle ombrekkere til sitt nye verktøy, gjør Adobe det rimeligere å kjøpe InDesign enn å oppgradere en eldre utgave av Quark.

For å lokke profesjonelle ombrekkere til sitt nye verktøy, gjør Adobe det rimeligere å kjøpe InDesign enn å oppgradere en eldre utgave av Quark.

Adobes nye verktøy for profesjonelle ombrekkere og grafiske designere ble gjort leveringsklar i forbindelse med den pågående Seybold-messen i San Francisco. InDesign har lenge vært kjent som Adobes endelige Quark-dreper, og har vært ute til betatesting i mange miljøer, også i Norge.

Adobe ønsker å gjøre slutt på det paradoksale i at profesjonelle grafikere fortrinnsvis velger Quarks ombrekker, selv om de sverger til Adobes verktøy for bildebehandling (Photoshop) og tegning (Illustrator).

InDesign skal være spesielt godt integrert med disse verktøyene. Det er også lagt opp med tanke på å gjøre det så enkelt som mulig å konvertere et arbeidsmiljø fra Quark til Adobe. Både maler og andre elementer kan tas opp direkte i InDesign, som kan kjøres i identiske versjoner på både Mac (8.5.1) og Windows 98/NT.

Som introduksjonstilbud har Adobe Norge fastsatt en pris på 4190 kroner eks mva for den som vil kjøpe InDesign. Prisen gjelder den norsk-språklige utgaven, og er ikke betinget av at man har lisenser til bestemte produkter fra før.

Da det i fjor ble lansert en ny versjon av QuarkXpress, kostet oppgraderingen 5600 kroner per bruker. Det utløste et ramaskrik og et brukeropprør.

- Vi prøver å få Quark-brukere til å konvertere, forteller Audun Berg i Adobe Norge. - InDesign retter seg mot det profesjonelle miljøet, og har funksjoner og arbeidsmetodikk for dem.

Berg profilerer InDesign som en konkurrent til Quark, ikke til selskapets velkjente ombrekkverktøy PageMaker.

- Noen PageMaker-brukere vil gå over til InDesign, mener Berg. - Med vi betrakter PageMaker som et bedre verktøy for "in house"-miljøer enn det profesjonelle InDesign. Før sommeren lanserte vi oppgraderingen PageMaker Plus med en rekke side- og brosjyremaler og andre elementer tilpasset brukere som arbeider med trykksaker uten å være profesjonelle grafikere og designere. Denne oppgraderingen er også utgitt i norsk språkdrakt.

Berg peker på at den internasjonale versjonen av InDesign kommer med orddeling og stavekontroll for en rekke språk, også norsk og nynorsk. Blant de egenskapene som er spesielt interessante for dem som arbeider med trykksaker på ulike språk, er InDesigns evne til å dele tekst i ulike lag. Slik kan engelsk legges i ett lag, norsk i et annet, og så videre.

Nærmere opplysninger om InDesign finnes på Adobes nettsteder, både det norske og det internasjonale.

Til toppen