UTVIKLING

Dusør for å hacke Google TV

Utvikler starter konkurranse for å få installert egen programvare.

30. nov. 2010 - 13:47

«Google TV» har knapt vært på markedet en måneds tid, foreløpig kun i USA. Ifølge Google lanseres produktet i øvrige land, også Norge i løpet av 2011.

Plattformen, som er basert på Android, gir interaktivitet og tilgang til nettinnhold på vanlige TV-skjermer, samt blu-ray-spillere eller dedikerte tv-bokser.

Løsningen leveres med et knippe ferdig installerte «apps», små programmer slik vi kjenner dem fra mobile operativsystemer. Google skal etter planen åpne for muligheten til å installere flere via Android Market tidlig neste år.

Det er for lenge å vente for Howard Harte. Den ivrige utvikleren ønsker allerede nå slik tilgang.

Etter å ha møtt veggen i sine egne forsøk, utlyser Harte nå 1.000 dollar i dusør til førstemann som klarer å hacke Google TV.

Pengepremien loves den første med en programvarebasert hack, som gjør det mulig å installere tredjeparts programvare. I henhold til reglene i konkurransen må løsningen være ham i hende før Google selv åpner for dette.

Han mener selv dette bør lar seg gjøre, men åpner for å gi bort halve pengesummen dersom noen lykkes med det samme ved hack som involverer tilgang via maskinvaren.

Slik håper Harte å få anledning til å teste sin egen programvare på et Intel-basert Android-produkt.

Målet er i første rekke å installere sitt eget program, Better Teminal Emulator Pro, som han har portet fra ARM-arkitektur til x86-plattformen, forteller Harte til ReadWriteWeb.

- Alle andre Android-enheter er ARM-basert, det er grunnen til at jeg ønsker meg en hacket Google TV, sier utvikleren til nettstedet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.