BEDRIFTSTEKNOLOGI

Duster laget WorldCup-virus

En hel haug feil i koden gjør at WorldCup-ormen ikke kommer til å spre seg. Men se opp for fotball-moro i innboksen uansett.

6. juni 2002 - 14:31

En gjeng heller dysfunksjonelle virus-skrivere har forsøkt å utnytte fotballfeberen rundt verdensmesterskapet til å spre et virus. Det ser ikke akkurat ut som de skal klare det, da orme-koden er full av feil.

Nettverksormen Brit.G, også kjent som Chick.F ligger i bunnen av WorldCup-ormen, og Brit-ormen var en enkel virus-orm som spredde seg via e-post og IRC. Dagens utgave, er ifølge Kaspersky Lab den sjette i rekken av varianter på Brit-ormen, som spredde seg selv til den første kontakten i Outlook-addresseboken om du klikket på orme-filen.

WorldCup-ormen, som ankommer innboksen med teksten "RE: Korea Japan Results" og vedlegget KOREAJAPAN.CHM, har så mange tekniske feil i koden sin at Kaspersky anslår sjansene for spredning som "sånn cirka null".

Ifølge Panda Software ber ormen deg om å skru på ActiveX-kontroller, hvorpå den installerer svineriet sitt og leter etter MIRC.INI og lager et skript for å spre seg via chattesystemet.

Du finner mer informasjon om duste-ormen på Viruslist.com.

Det har også kommet meldinger fra F-Secure om et Word-makrovirus de kaller ZMK.J, som prøver å slette alskens systemfiler etter å ha plaget mottageren gjennom en ganske teit konkurranse om å gjette vinnere og tapere i fotball-mesterskapet.

ZMK.J kan du lese mer om her.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.