Dustin kjøper Norsk Data Senter

Blir en av landets største IT-leverandører.

Dustin kjøper Norsk Data Senter
Styrker seg i Norden: Konsernsjef Georgi Ganev i Dustin Group.

Svenske Dustin, en av Nordens større forhandlere av IT-utstyr og forbrukerelektronikk, meldte fredag at de har kjøpt opp Norsk Data Senter (NDS).

NDS med hovedsete i Moss er en landsdekkende totalleverandør av drift og IT med hovedvekt på små og mellomstore bedrift. De har 161 ansatte og omsatte i fjor for drøyt en halv milliard kroner.

Den norske virksomheten som nå innlemmes i konsernet Dustin Group har avdelinger i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim.

I en pressemelding opplyser Dustin og NDS at de sammen regner med å omsette for nærmere 800 millioner kroner i Norge.

- Kjøpet av NDS inngår i vår strategi om vekst og posisjon i Norden. Til sammen blir vi en av Norges største leverandører av IT-produkter og -tjenester, heter det i en kommentar fra konsernsjef i Dustin, Georgi Ganev.

Kundene vil få bedre rammebetingelser og muligheter som følge av oppkjøpet mener NDS-gründer og styreformann Morten Østberg.
Kundene vil få bedre rammebetingelser og muligheter som følge av oppkjøpet mener NDS-gründer og styreformann Morten Østberg.

Morten Østberg som er gründer, styreformann og største aksjonær i Norsk Data Senter sier han er overbevist om at kundene deres vil nyte godt av sammenslåingen med bedre rammebetingelser og muligheter.

Østberg har tidligere gitt uttrykk for at NDS er en klar nummer to i det norske markedet for systemleveranser, bare slått av Atea.

Hva Dustin betaler for den norske IT-leverandøren fremgår ikke. Formelt krever oppkjøpet godkjennelse av konkurransemyndighetene.

Konsernet har før oppkjøpet 450 ansatte og en årlig omsetning på 3,8 milliarder kroner.

    Les også: