KARRIERE

Dustin kutter

– Det går hardt utover teknikerne våre.

Jens Haviken i Dustin Norge sier opp rundt 10 prosent av staben. Verst går det ut over selskapets teknikere.
Jens Haviken i Dustin Norge sier opp rundt 10 prosent av staben. Verst går det ut over selskapets teknikere.
3. feb. 2015 - 15:04

Administrerende direktør Jens Haviken i Dustin Norge bekrefter overfor digi.no at de foretar oppsigelser i selskapet.

De ansatte fikk beskjed i går ettermiddag.

Dustin skal etter det digi.no erfarer ha sagt opp mange teknikere og prosjektpersonell ved hovedkontoret og det gamle Norsk Data Senter i Moss, men også ved kontorene de har rundt omkring i landet.

– Nei, jeg vil ikke si mange. Det er en del, men av vår totale arbeidsstyrke vil jeg ikke si mange. Det går likevel hardt utover teknikerne våre, sier Haviken.

Norsk Data Senter endret navn til Dustin for bare to uker siden, som følge av fusjonen og oppkjøpet som ligger lenger tilbake i tid. Før oppsigelsene har selskapet til sammen 150 ansatte her til lands.

Les også: Feiret nytt navn med kake

Jens Haviken antyder at rundt 10 prosent må gå.

– Det er cirka 10 prosent pluss minus. Omfanget avhenger litt av hva vi får til av løsninger. Jeg skjønner at dette er dramatisk for de menneskene som blir berørt, sier han.

digi.no har også fått opplysninger om at det kan bli nedleggelse av avdelinger i Norge, samt at flere ansatte enn de som foreløpig er informert vil miste jobbene sine. Det stemmer ikke, svarer Haviken.

Hva er årsaken til nedbemanningen?

– Det er en konsekvens av strategien. Vi blir mer produktnære og får fokus på andre typer tjenester. For oss er dette lite dramatisk. Det er mer en justering enn noe annet, men det er selvfølgelig trist for de berørte.

Kuttrunden forklares med en trend selskapet har opplevd de siste 1-2 årene, hvor de har opplevd færre oppdrag med såkalt standard eller plain hardware installasjonstjenester ute hos kundene. Større grad av standardisering og inntoget av cloud er med på å forsterke denne trenden.

– Det er teknikerne som har jobbet med de installasjonstjenestene det går hardest utover. Andre deler av forretningen vår er mer uendret, forteller Dustin-sjefen.

Nedbemanningen som ble varslet i går er på grunn av omfanget å regne som en masseoppsigelse etter arbeidsmiljølovens bestemmelser. Her er alle formalia fulgt, ifølge Jens Haviken.

– Vi har ikke dårlig tid og skal bruke utover våren og forsommeren for å gjøre oss ferdig. Vi skal prøve å finne gode løsninger for alle som er involvert. På andre områder investerer vi, sier han.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.