BEDRIFTSTEKNOLOGI

DV Sverige fusjonerer ikke

Selskapet Datavaruhuset Svenska AB blir ikke påvirket av fusjonen mellom Datavarehuset og Telehuset. Det sier värkstellande direktör Håkan Bodsten til digi:. Det svenske selskapet ser imidertid ikke bort fra å kunne samarbeide med Sveaas-gruppen i fremtiden.

Pål Gleditsch
4. des. 1996 - 00:15

For en drøy måned siden kjøpte Bodsten og salgssjefen Leif West aksjene i selskapet. Dermed satt de to på 100 prosent av aksjene i selskapet. Finansieringen stod Sveaas-gruppen for. Selgeren var Datavarehuset Holding AS.

- Et slikt samarbeide, at vi kjøper aksjene, er slett ikke uvanlig i slike saker, sier Bodsten.

Bakgrunnen var at den svenske virksomheten ikke passet inn i holdingselskapets fremtidige planer. "Men vi tror på forretningsideen og gir ledelsen muligheten til på egen hånd å drive og utvikle viksomheten [i Sverige]" opplyste det norske selskapet i den svenske pressemeldingen som ble sendt ut i november.

Et annet moment er kanskje at Datavaruhuset Svenska har hatt litt problemer med å bestemme seg for strategi med relativt dårlig økonomisk resultat som konsekvens.

Datavaruhuset Svenska er altså eid av seg selv i dag, og har bare tilknytning til Norge gjennom finansieringen. Selskapet skal rette seg mot profesjonelle brukere i fremtiden og den offensive satsingen mot privatmarkedet som ble startet i 1995 er over. Fem varehus rundt omkring i Sverige er i ferd med å bli nedlagt. Arbeidsstyrken skal også reduseres.

- For å være helt ærlig vet jeg veldig lite om fusjonen i Norge og hva som hender der, sier Bodsten. Han sier at noe ytterligere samarbeide med Sveaas-gruppen ikke er diskutert, men at han likevel ikke ser bort fra muligheten i fremtiden.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.